Tweede verjaardag: een verlanglijstje

Liever denk ik er nog lang niet aan, maar de kalender vertelde me vanmorgen toch echt dat het over minder dan een maand 25 augustus is. De tweede verjaardag van onze kleine lieveling.

Uiteraard ben ik al sinds 26 augustus van vorig jaar aan het verzinnen wat leuke verjaardagscadeaus zijn en deze druk aan het verzamelen op haar digitale lijstje. Eens per maand loop ik hem na, haal ik dingen eraf die toch niet meer zo leuk lijken of voeg ik tips van vrienden en kennissen met kindjes in dezelfde leeftijdscategorie toe.

My kitchen rules
Eigenlijk stond al vast dat ze van haar paps en mams een Ikea speelkeukentje zou krijgen. Initieel was het plan om een gepimpt keukentje te kopen, maar bij nader inzien konden wij zelf ook prima schuren en verven. Dus we kochten een tweedehandsje, een pak schuurpapier en een potje Flexa en gingen aan de slag. Het resultaat is dat, ruim twee maanden voor haar verjaardag, het keukentje klaar stond.

Verder hebben wij wel de afspraak met elkaar niet ‘zomaar’ dure cadeaus voor Annabel te kopen. Een kleurboekje bij het Kruidvat of een hengelspelletje van een paar centen bij Zeeman kan zo nu en dan wel, maar Annabel hoeft niet te wennen aan cadeaus zonder gelegenheid, terwijl ze een kast vol speelgoed heeft.

Dat maakt dat er voldoende keuze is voor haar verjaardagslijstje. Als je het mij vraagt een leuk en gevarieerd lijstje. Maar ervaringen met de genoemde cadeaus of tips over dingen die (ook) leuk(er) zijn, zijn uiteraard ook van harte welkom.

Houten speelgoed
Ik denk dat er voor de komende jaren één zekerheidje is in verlanglijstjesland en dat is Grimm’s speelgoed. Het houten speelgoed laat zich oneindig uitbreiden en prikkelt de zintuigen op allerlei manieren. De halfronde schijven toveren de reeds aanwezige regenboog om in een toren en wordt vast en zeker gebruikt als mini dorp voor haar regenboog poppetjes.

Ook de Wooden Story houten stapelfiguren spreken door de verschillende vormen, structuren en houtkleuren tot de verbeelding en dagen uit tot spelen (en anders staat het gewoon mooi).
En als laatste, omdat dingen ergens indoen en uithalen nooit gaat vervelen, hebben we de houten bakjes van Grapat erop gezet.


Slaapkamer decoratie
Rondom Annabel haar verjaardag gaan we aan de slag met de verhuizing van de babykamer naar de kamer ernaast. Haar huidige kamer volstaat prima om te slapen en verschoond te worden, maar is niet echt groot genoeg om lekker te spelen. Om te voorkomen dat ze mijn nachtkastje met bijbehorende inhoud als speelgoed gaat gebruiken, lijkt het ons wel een goed idee om haar een kamer te geven waar ze kan slapen én spelen. Is papa dan bezig met de was, of mama met ramen zemen, kan miss mini lekker op haar eigen kamer spelen. Waarschijnlijk is mijn nachtkastje dan nog steeds niet veilig, maar dan hebben we het in ieder geval geprobeerd. Kids Depot heeft prachtige (en betaalbare) wanddecoratie. Die we natuurlijk allemaal zelf kunnen kopen, maar die ook uitstekend op Annabel haar verlanglijstje kunnen. Het is immers haar kamer.

Houten theeserviesje
Zet Annabel ergens op de vloer om te spelen en ze vist binnen no-time een beker, Ikea champagneglas of bakje uit een verzamelbak en gaat er denkbeeldig uit eten, drinken of in roeren. Ze is dol op eten en drinken én op doen alsof ze dat doet. Een mooi houten thee servies kan dus niet ontbreken. Bij voorkeur in een sympathiek kleurtje. Niet zozeer voor haar. Wel voor mama. En natuurlijk voor de nieuwe keuken.

Spelletjes
Ik vind het nogal een bizarre gewaarwording dat Annabel met haar twee jaar waarschijnlijk ook echt spelletjes zal gaan spelen zoals ze bedoeld zijn, in plaats van aan de puzzelstukken te sabbelen, maar de recente ontwikkelingen op de iPad zijn het levende bewijs dat mini mensjes sneller leren dan wij kunnen nadenken. Het merk Jumbo heeft veel leuke en leerzame spelletjes.

De wonder pen bij ‘tante Nate’ wordt het liefst direct bij binnenkomst geconfisqueerd, dus die staat op het lijstje. Evenals de 4-in-1 puzzel van Woezel en Pip en het Haba Eerste Boomgaard spel. De memory ijsjes van Petit Collage zijn zo leuk om te zien dat ze waarschijnlijk sneller omgedraaid worden dan de bedoeling is, gewoon om naar de plaatjes te kunnen kijken, maar wie weet heeft ze het vlugger onder de knie dan mama denkt. Dan kunnen we erna door met Yahtzee.

Boeken
Boeken kunnen eigenlijk altijd. Soms heeft Annabel een paar weken een favoriet en soms wisselt ze iedere dag. Voorlezen lukt de ene dag beter dan de andere, maar heel interessant zelf bladeren en ‘lezen’ is ook een groot succes. Tot op heden nog vooral in kartonnen boekjes, want anders blijft er niets van over. Maar in haar nieuwe levensjaar zal een boek met papieren bladzijden wellicht al beter gaan. We kozen voor ‘Nederland‘, een zoekboek van de maakster van de Gele Ballon wat in huize Mamabel een daverend succes is.

Daarnaast hebben de recente gebeurtenissen ons doen beseffen dat je niet jong genoeg kunt beginnen met onderwerpen als racisme en inclusiviteit. Vandaar dat we ‘Prinses Arabella is jarig‘ er ook op hebben gezet. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met leren dat prinsessen in alle kleuren en maten komen.
En ‘De Grote Vijf‘ omdat dieren het nu eenmaal altijd goed doen.Gelukkig hebben we nog heel even voor we daadwerkelijk uitnodigingen gaan versturen, dus tot die tijd wijzig ik misschien nog wel wat op haar lijstje.

Welk peutercadeautje mag echt niet ontbreken?

Een gedachte over “Tweede verjaardag: een verlanglijstje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s