Ayo technology

Afgelopen zaterdag vierde ik mijn 32e verjaardag. Het weekend beloofde initieel een soort hitte explosie te worden, maar naarmate de week vorderde, leek mijn feestje eerder in een waterballet te veranderen. Gelukkig viel het uiteindelijk mee en hebben we lekker tussen de buien door gekletst en gegeten.

Bij verjaardagen horen traditiegetrouw verlanglijstjes. Iets waar ik mettertijd steeds meer moeite mee krijg. Niet omdat ik niet van cadeautjes houd, maar omdat ik eigenlijk alles heb wat mijn hartje begeert. Al kon ik (met wat hulp, thanks Instagram), toch tot een leuk lijstje komen. Zo kreeg ik fijne, nieuwe muziek (jep, ik draai nog cd’s), boeken (waaronder dit boek, nog niet uit, maar nu al een aanrader) en cadeaubonnen voor allerhande winkels en verwennerijen. Allemaal geen schokkend originele cadeaus, maar wel super leuk.

Crea bea
Maar er was één cadeau bij, waarvan ik vijf jaar geleden nooit had geloofd dat ik dat voor mijn verjaardag zou krijgen. En er nog zo blij van zou worden ook. Van mijn lief en familie, kreeg ik een naaimachine. De wens om zelf kleding te maken was er al een poosje. De laatste tijd zag ik zo veel webshops en Instagram pagina’s voorbij komen die kinderkleding verkopen voor prijzen die ik nog niet voor mijn eigen kleding betaal. Ik blijf een Nederlander en ik vroeg me af of dat niet anders kon. Daarnaast vertelde de activiteit-functie op Instagram en Facebook mij dat het tijd werd voor een hobby zonder schermen en de wens voor een eigen naaimachine was geboren. Met een moeder die vroeger niet anders deed dan zelf kleding maken, hoopte ik op een genetisch voordeel en dan moest met een beetje geluk eind september de kast vol hangen met een handmade herfst garderobe.

Naailes
Natuurlijk was ik ook niet zó ambitieus (of vol vertrouwen in mijn eigen kunnen) dat ik dit project aanging aan de hand van YouTube tutorials en Instagram info. Dus had ik drie weken geleden mijn naailes. Iets later dan initieel gepland (hoezee Corona), maar ik stond te trappelen. Waar ik eigenlijk had gedacht dat ik ongeduldig zou worden als iets me niet snel genoeg gaat of ik niet direct door heb hoe iets moe, blijkt het tegendeel waar. De tijd vliegt om, ik ontdek een zekere rust in mezelf die ik nog niet eerder had gezien (en die na deze mededeling ongetwijfeld tegen me gebruikt zal worden als ik weer eens explodeer om niets) en het resultaat is dat ik daadwerkelijk zelf (oke, met hulp) iets heb gemaakt wat mijn dochter kan dragen.

Prettige bijkomstigheid is dat ik nu inderdaad niet direct na het eten de televisie aan zet of mijn telefoon in duik om te scrollen, maar op zoek ga naar patronen, stoffen en accessoires. Om die vervolgens te knippen, spelden, doorslaan, rijgen en Joost weet welke naai termen er nog meer aan te pas komen. Natuurlijk verban ik mijn Mamabel hobby en bijbehorende scroll verslaving niet volledig naar de achtergrond, maar het is heerlijk om eens met iets anders bezig te zijn dan al die schermpjes.

Gen A
De ironie wil dat Annabel momenteel niets liever doet dan de hele dag met de ‘pet pet pet’ (iPad) in de weer zijn. Televisie beperken wij tot een minimum en op wat dierengeluiden apps na, deed Annabel op de tablet ook niet veel bijzonders (behalve achthonderd keer op de home button drukken en Siri vragen om eten). Maar vorige week downloadde ik op advies van een andere mama de Nijntje Spelletjes app en sindsdien is het Annabel haar favoriete bezigheid. Naïef als ik ben, dacht ik dacht ze daar nog veel te klein voor was.

Maar niets is minder waar. Ze swipet of ze heel haar leven niet anders heeft gedaan en speelt spelletjes waarvan ik dacht dat de die op zijn vroegst met een jaar of drie kon spelen. Ze doet haar generatie eer aan en laat mama achter met een mond vol tanden. Het lijkt er dus op dat de schermtijd die ik inlever, nu wordt gebruikt om haar puzzel skills te verbeteren.

Hoewel ze de homebutton ook nog steeds reuze interessant vindt en, als ik niet uitkijk, ze ineens een bod doet op een pallet bloembollen via Marktplaats. Gelukkig is ze in dat opzicht nog dreumesje genoeg.

En mocht mijn Facebook of Instagram activiteit nu nog een beetje te hoog zijn naar mijn zin, geef ik Annabel gewoon de schuld.

2 gedachten over “Ayo technology

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s