Outfit favorieten voor de zomer

Hoewel de (web)winkels je stiekem al proberen te prikkelen met de eerste leveringen van de najaarscollecties, staan ons eerst nog een paar tropische dagen te wachten, waarbij de zomeroutfits nog even uit de kast mogen.

De laatste twee outfit favorieten konden rekenen op leuke reacties, dus een korte mouwen editie kon niet uitblijven. Aangezien dit voorjaar zo achterlijk warm was, hoef ik geen onderscheid te maken tussen voorjaars- en zomerkleding en maak ik een overzichtje van de leukste outfits voor mijn favoriete seizoenen in het jaar.

Het fijnste aan deze setjes vind ik toch wel dat een gemiddeld zomersetje een stuk voordeliger is dan een wintersetje. Dat zou bijna uitnodigen tot een beetje meer dan nodig, maar met het oog op Annabel haar nieuwe kamer, heb ik toch geprobeerd me in te houden.

Dit zijn, als je het mij vraagt, de leukste setjes die deze lente en zomer in haar kast hangen:

Mijn all time favorite van dit seizoen: kniekousen. Ik vind het zo ontzettend schattig en ondeugend staan. Het maakt een outfit met rokje net iets geschikter voor een minder hete dag en wonder boven wonder, trekt ze deze niet direct uit als we beneden komen. De sokken en het shirtje zijn beide van Koko Noko, stiekem toch wel een van m’n favoriete merkjes. Het rokje is van Zara en valt zo zacht en soepel (in tegenstelling tot sommige andere tule rokjes) en zwiert heerlijk langs Annabel haar mini bips. De roze schoentjes zijn ook van Zara en als het aan mij ligt heeft ze deze vanaf nu elk jaar. De pasvorm is perfect, Annabel loopt nog steeds beter op flexibele zolen dan stevige en ze kosten niks.

Meestal is Papabel het wel eens met de kledingcombinaties die ik miss mini aantrek, maar soms is aan zijn gezicht af te lezen dat hij niet echt gecharmeerd is. Zo ook met dit setje. Althans, toen het uit de verpakking kwam. Het was een mutsenbroek en ‘als het dan echt moest, kon hij wel blijven’. Tot hij het aan zag en er net zo blij van werd als ik. Net als oma, die meteen flashbacks kreeg naar alle wijde broeken met strepen die ze zelf in haar leven droeg. Het broekje van Zara is zacht en valt heel soepel en de Gap top is perfect bij haar kleine lijfje. De Gioseppo sandalen maken deze outfit tot een van mijn absolute favorieten deze zomer.

Daar zijn ze weer, de sokken. I looooove Sproet&Sprout maar thuis ontstaat nog weleens de discussie over de prijzen. Snap ik, want soms is iets na vijf minuten gedragen te zijn al stuk of vies. Daarom wisselen we het af. Maar dit setje moest ik hebben. Het shirt is qua model een fijne variatie op de strakke shirts en rompers in de kast en hij is zo basic dat hij overal mee gecombineerd kan worden. Mijn favoriet is met dit korte broekje, waarvan de oorsprong onbekend is. Maar dat heb je met een vier maanden ouder nichtje die nog weleens wat moois doorstuurt. De schoentjes zijn weer van Zara.

Een stabiele factor in Annabel haar garderobes is de tuinbroek. Dikke stoffen, luchtige materialen, super meisjesachtig of net wat stoerder, iedere seizoen heeft ze er een. Deze van de Zeeman voelt soepel, zakt niet af en staat gecombineerd met een shirtje met kraagje toch heel lief (hoewel ze nog steeds met regelmaat voor een ventje wordt aangezien). De schoentjes zijn ook van Zara. Stoer, maar met het lieve bloemenmotiefje toch schattig.

Ook Next mag niet ontbreken in het rijtje met zekerheden. Hoewel ik groter fan ben van de zomerkleding van van de winter varianten, heeft ze ook in de koudere seizoenen altijd wel een shirtje of jurkje van dit merk in de kast hangen. Deze jumpsuit was een van de eerste zomeritems die in Annabel haar kast lagen en ik ben blij dat ze hem, dankzij het mooie weer dit voorjaar, al zo veel heeft kunnen dragen. Op frissere dagen combineer ik hem met de blauwe schoenen van Zara en dit stoere spijkerlook bomberjasje, ook van Next. Een jasje wat zich perfect met (bijna) al haar andere outfits laat combineren. Is het wat warmer, gaan er sandalen onder en kan het jasje uit. Dikke plus aan deze jumpsuit: drukknopen bij het kruis!

Last but not least: Papabel zijn favoriet:
Dat Papabel steeds meer zijn eigen voorkeuren krijgt naarmate Annabel ouder wordt, is wel duidelijk. Ik schreef al eerder dat hij zelf de mooiste combinaties maakt, maar ook in de door mij samengestelde setjes heeft hij duidelijke voorkeuren. Vooral als Annabel zelf nog even losgaat met de accessoires. Het resultaat is dit setje. Het shirtje is van Koko Noko en de sokken (heb je hierboven al gezien) komen uit dezelfde lijn. De Next spijkershort en blauwe schoentjes maken het geheel net wat stoerder. Annabel wil zelf het liefst heel de dag haar mooie Levi’s pet op en als het ff kan ook de zonnebril. Ook binnen.

Is ze niet om op te vreten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s