Het is altijd lente

Gisteren was het moederdag. Een dag die tot vorig jaar bestond uit appies “wat kopen we voor ma?” en bloemen met kaarten ‘bedankt voor alles wat je voor ons doet’. Maar dit jaar was ik aan de beurt. Mijn eerste moederdag. Hoewel ik van tevoren had gedacht dat het gewoon een zondag zou zijn, met een extra knuffel van onze ukkepuk, deed het meer met me. Dat wonderschone, kleine meisje maakte mij moeder en nu is deze dag ook een beetje voor mij.

Met hulp van papa zocht ze allerlei leuke cadeautjes uit, die ik na een heerlijke nacht uitslapen mocht uitpakken. Oke, ik sliep natuurlijk niet echt uit zoals ik dat ‘vroegâh’ deed, want papa produceert nog steeds geen melk. Maar doorslapen na het voeden is het nieuwe uitslapen en dat lukte deze zondag uitstekend.

Doosjes met mijn lievelingsthee, allerlei ongezonde dingen die stiekem wel heel lekker zijnm en een prachtige okergele, houten camera. Precies zo eentje die we vorige week samen kochten, omdat ik die zo graag in haar kamertje wilde ophangen. Toen ik er de dag erna opnieuw kwam, vond ik het al zo raar dat de dame bij de Zeeman zei dat vriendlief er van de week nog was geweest voor zo’n cameraatje (ik realiseer met hoe erg het gesteld is, als het personeel bij de Zeeman weet wie we zijn en wanneer we er komen). Dat kon natuurlijk niet kloppen, ze bedoelde vast afgelopen donderdag toen ik erbij was. Dat slaaptekort begint me m’n scherpte te kosten, al zal vriendlief blij geweest zijn dat het verrassingsaspect in tact bleef.

De mooie verzameling cadeautjes en lekkernijen werd afgemaakt met een lieve kaart en een cadeaubon voor de zonnebank. Ik denk dat het slaaptekort ook qua uiterlijk zijn tol begint te eisen en dat, gecombineerd met een laag vitamine D gehalte hebben vriendlief vast het idee gegeven dat dit cadeau niet alleen heel lekker, maar ook broodnodig is. In het pre mama tijdperk had ik deze bon waarschijnlijk voor het einde van de maand in zijn volledigheid verzilverd, maar dat is tegenwoordig nog een hele uitdaging.

Want naast deze fijne bon, liggen in de la van onze servieskast al maanden twee andere cadeaubonnen te verstoffen. Een tegoedbon voor een massage en eentje voor een behandeling naar keuze bij mijn lieve vriendin in de salon.

Het is niet dat ik niet van zulke behandelingen houd. Integendeel. Maar ten eerste is het tijdtechnisch soms best ingewikkeld. Maandag tot en met woensdag werk ik en op donderdag zorg ik voor twee mini mensjes, dus die dagen vallen af. Op zondag zijn de meeste zaken dicht, dus dan blijven de vrijdag en de zaterdag over. Combineer dat beperkte tijdvak met een vent die onregelmatig werkt én in een band speelt (die vanzelfsprekend vaker op vrijdag- en zaterdagavond speelt dan op woensdagochtend) en je snapt wellicht waarom ik maar niet tot het verzilveren van die bonnen kom. Daarnaast vind deze moeke het lastiger dan gedacht, om op pad te zijn zonder mini.

Maar toen ik vanmorgen ik de tandartsstoel lag en me realiseerde dat dit tegenwoordig het hoogtepunt van mijn alleen-tijd is, kwam het besef. Want naast dat het niet aardig is om een gegeven paard in de bek te kijken (en het is het al helemaal niet zo vriendelijk om dat paard in de kastlade te gooien en het daar te laten liggen tot de verloopdatum is gepasseerd), is het ongelooflijk tijd voor wat quality time. Voor mij en niemand anders.

Mijn volgende tandartsafspraak is in november.

Eens kijken of het lukt om die bonnen voor die tijd te gebruiken.

 

2 gedachten over “Het is altijd lente

  1. (ik realiseer met hoe erg het gesteld is, als het personeel bij de Zeeman weet wie we zijn en wanneer we er komen) 😂 Hilarisch!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s