Speelgoed favorieten

Hoewel ik met geld uitgeven weinig moeite had in de aanloop naar Annabel haar geboorte, was speelgoed voor baby’s wel het laatste waar ik over nadacht. Ik begreep prima dat kindjes van een maand of zeven a acht interesse krijgen in speelgoed. Maar baby’s van drie maanden? Ik kon er niets van maken.

Plastic herrie speelgoed proberen we voorlopig nog even buiten te houden, en voor muziekinstrumenten is ze nog wat klein. Gelukkig ontdekten we dankzij vrienden, familie en het wereldwijde web verschillende dingen die super leuk zijn voor baby’s, zonder ze maximaal te overprikkelen. Dat mijn interieur nooit meer hetzelfde zal zijn met al die felle kleuren heb ik me maar gauw bij neergelegd. Ik snap best dat die ukkies de primaire kleuren verkiezen boven dat interieurvriendelijke pastel.

Als je het mij vraagt, zijn dit de speelgoed musthaves van 0 – 6 maanden:

Baby ziet
Met een plank vol boeken waar ze nog lang niet oud genoeg voor is, is het top om er eentje bij te hebben staan die echt bijna direct in gebruik genomen kan worden. ‘Baby ziet’ is een boekje vol patronen in zwart/wit en kleurencombinaties. Het is fascinerend om te zien hoe Annabel haar ogen direct naar het boekje gingen als we het naast haar in de box neerzette. Ze kon er minutenlang gebiologeerd naar kijken. Ook het spiegeltje achterin het boekje is een succes. Alhoewel je daar als ouder maar niet te serieus naar moet kijken, ik kan uit ervaring zeggen dat het gezichtje van je knappe kind er iets minder knap van wordt. Maar als je zoekt naar een leuk kraamcadeau of je bent zelf in verwachting: kopen dat boekje!

Sophie de Giraf
Nu ik eenmaal moeder ben, vraag ik me af hoe het mogelijk is, maar ik had nog nooit van het beste beessie gehoord. Een vriend van mijn vriend is met een Franse getrouwd en daar hoort dit schijnbaar net zo bij de baby inboedel als luiers en een ledikant, dus kregen we haar van hen als kraamcadeau. Het duurde even voor zij en Annabel vriendinnen werden, maar inmiddels zijn ze onafscheidelijk. Kauwen, piepen, gooien, wrijven, de giraf is van alle markten thuis. Niet erg origineel (blijkbaar), wel heel leuk.

Schakelringen
De bedenker hiervan is volgens mij Playgro, maar die van ons komen van de Wibra. Een zak vol ringen die je aan elkaar vast kunt maken. Allemaal verschillende kleurtjes en andere structuren. Ook Annabel haar nichtje van drie maanden ouder kon hier gerust een half uur mee spelen. Ook handig aan je speelkleed, om speeltjes in de auto vast te maken of aan de maxicosi of kinderwagen. Voor je het weet liggen ze door heel je huis, maar gelukkig zitten er een hoop in zo’n zak. Niet duur, groot succes.

O’Ball (en O’ball bijtsleutels)
Heel simpel: kopen dat ding. Hij is heel licht, waardoor zelfs hele kleine baby’tjes hem al kunnen oppakken. Kies voor de rattle versie, dan rammelt het nog leuk als die ieniemienie baby handjes met die fel gekleurde bal zwaaien. Zo leuk!

Oh, O’Ball heeft ook een sleutelbos als bijtspeelgoed. Drie sleutels met verschillende structuren. Ideaal bij doorkomende tandjes. Een groot succes en fijne prijsjes.

Grimm’s houten kralenarmband
Hier kan ik lang of kort over zijn, praktisch alles wat Grimm’s maakt vind ik mooi en wil ik hebben. De mooie, felle kleuren en natuurlijke materialen zijn prachtig om te zien. Voor groot en klein. Het ongelakte hout is een interessante structuur voor je ukkie en dankzij alle veilige materialen waarvan dit gemaakt wordt, kan je kindje naar hartenlust sabbelen en bijten. De armband is sympathiek geprijsd en een super leuk kraamcadeau.

We merken uiteraard dat Annabel haar interesse in speelgoed steeds meer begint toe te nemen, dus ik ben druk op zoek naar tips en adviezen voor haar eerste verjaardag. Wat mag er wat jou betreft niet ontbreken op deze lijstjes? Ik lees je tips graag!

Een gedachte over “Speelgoed favorieten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s