Culinair gezien heb ik het bijzonder goed getroffen op mijn werk. Onze keuken staat vol met de meest moderne apparatuur en wekelijks worden we verrast met de lekkerste gerechten. Dat is toch een welkome afwisseling op je boterham met pindakaas.
Twee weken geleden mochten we proeven van een recept van Madelein Shaw. Haar vegan bananenbrood met pindakaas smaakte, na al die maanden zonder gebak, als de lekkerste taart ooit. Normaal ben ik geen fan van hele pure chocolade, maar hier kon ik van blijven eten.
Ik maakte hem thuis en ook vriendlief was verkocht. Deze ga ik nog héél vaak maken. En jij ook, dat weet ik zeker. Lekker als ontbijt, tussendoortje of bij de koffie. Eigenlijk altijd. Het zijn niet je meest doorsnee ingrediënten, maar het is dan ook veel lekkerder dan gemiddeld.
Dit heb je nodig:
80 ml ahornsiroop
3 rijpe bananen, geprakt
100 gram gesmolten kokosolie
1 theelepel vanille extract
80 gram kokossuiker
200 gram speltbloem
1 eetlepel chia zaadjes
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel baking soda
snufje zout
150 gram pure chocolade in stukjes
125 gram pindakaas
Zo maak je het klaar
Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een cakevorm in met kokosolie of bedek met bakpapier.
Doe de ahornsiroop, de geprakte banaan, de kokosolie, vanille en suiker in een grote kom en roer goed door elkaar.
Doe in een andere kom de bloem, chia zaad, bakpoeder, bakingsoda en zout en mix dit.
Voeg de droge mix toe aan de natte mix en roer goed door.
Bedek de bodem van de cakevorm met een kwart van het beslag en sprenkel erna een kwart van de chocolade en een kwart van de pindakaas hier overheen.
Herhaal deze stappen met de rest van het beslag.
Bak het bananenbrood in 50 minuten goudbruin.
Eet smakelijk!
bron: goodtoknow.co.uk
Een gedachte over “Vegan bananenbrood”