Newborn musthaves

Als je de baby uitzetlijsten moet geloven, heb je winkelwagens vol onmisbare spullen nodig voor je spruit. Natuurlijk is per persoon verschillend wat onmisbaar is en wat loze kastvulling. Ik maakte een lijstje van onze favorieten.

Drager
Het kan geen geheim zijn dat ik enorm fan ben van baby dragen. Hoewel ik in het verleden volgens mij zelfs de term ‘hippie’ gebruikt heb, in relatie tot draagdoeken en –zakken, ben ik inmiddels helemaal verkocht. Ik weet niet hoe ik de eerste maanden met een reflux baby door was gekomen zonder doek. Buiten dat het ongelooflijk fijn is om je ukkie zo dicht tegen je aan te hebben, is het ook gewoon erg praktisch om je handen vrij te hebben.

Mijn favoriete doek is een PinkNova Polaris die ik tweedehands kocht en die zo zacht is dat ik eronder zou willen slapen. De Little Frog Black Cube draagzak is fijn voor korte stukjes en de favoriet van de man. En stiekem ook mijn lievelings als ik de zak pak, in plaats van de doek.

Mocht je nog helemaal nieuw zijn in het dragen, boek dan eens een consult. Zo leer je veilig knopen en daar krijg je zeker geen spijt van.

(XL) Hydrofielen
Toen ik een paar maanden zwanger was, kreeg ik van een vriendin een XL hydrofiel met de mededeling dat ik die nodig zou hebben. Boy, was she right. Voor we de Pacco kochten, gebruikten we deze om in te bakeren. Maar ook om je ukkie lekker in te wikkelen na een bad of onder te laten slapen als een deken te warm is. De reguliere variant was ook altijd binnen handbereik. Als bandana, spuugdoek, om de zon uit de kinderwagen te houden: mogelijkheden te over. De monddoekjes vonden wij overigens niet zo fijn. Dan liever een badstoffen variant. Maar verder: hydrofiel for the win!

De fijnste koop je wat mij betreft bij de Hema, maar ook Kruidvat en Zeeman hebben betaalbare varianten met iedere collectie een nieuwe print.

Pacco inbakerdoek
Onze mini zal niet de eerste en zeker niet de laatste baby zijn die zichzelf wakker mepte. Aangezien slaap redelijk essentieel is, kozen wij ervoor haar in te bakeren. De alom geroemde Puckababy deed voor ons niet zo veel, want dan kon ze alsnog haar armpjes bewegen. Met de Pacco sliep ze als de spreekwoordelijke baby. Goed, als je kindje ingebakerd is met de Pacco, ziet het er een beetje uit als een tortilla in een ziekenhuistenue, maar wij hebben er enorm veel baat bij gehad. Wij zijn na de eerste entingen cold turkey gestopt, maar er zijn ook afbouwdoeken voor als je kindje dat niet accepteert. Toch fijn.

Stokke Tripp Trapp met newbornset
Wij hadden enorm geboft dat we van een kennis voor een prikkie een zo goed als nieuwe Stokke stoel konden overnemen. Toen we van vrienden ook nog de babyset konden lenen, maakte dat de stoel nóg handiger. Je ukkie kan al op hele jonge leeftijd plaatsnemen in de stoel en vanwege de comfortabele hoogte, schuif ik hem veel liever aan dan bijvoorbeeld een wipper (dat staat toch een stuk instabieler op tafel). Maar bovenal is het erg gezellig als je zit te eten en je ukkie kan met haar paar weken of maanden oud, toch al gezellig bij je aan tafel zitten. Prijzig setje, dus kijk eens in je omgeving of je hem ergens kunt lenen voor je hem koopt, maar absoluut een must have.

Babynestje
Voor de één overdreven en een marketingverhaal, voor ons onmisbaar tijdens die eerste maanden. Alle slaapjes overdag deed ze in het babynestje in de box en ook als we ergens op visite gingen, gebruikten we het nestje als bedje. Enig toezicht in verband met rebreathing is wel vereist, dus bij voorkeur gebruik je hem niet ’s nachts. Helaas is ze er inmiddels uit gegroeid, maar dit is absoluut één van onze meest gebruikte newborn items. En ze zijn er in 1001 kleuren, dus altijd eentje die mooi matcht bij de rest van je baby uitzet of je strak gestylede woonkamer.

Slaapzak
Lakentjes en dekentjes zijn super snoezig en verkrijgbaar voor je wieg, ledikant en doorgroeiledikant. Vooral leuk in de weken voor je mini van zich laat horen en je lekker aan het rommelen bent in het kamertje. Maar als je baby er eenmaal is, heb je echt geen zin om dat bedje iedere dag zo mooi op te maken terwijl je kind er onafgebroken in en uit gaat. Bovendien ben je met een slaapzak verzekerd van een stabiele temperatuur bij je uk, ondanks kungfu moves midden in de nacht. Je kunt kiezen voor de Rollys Royce onder de slaapzakken, de Puckababy. Kost een paar duiten, maar dan zou je wel een poosje vooruit moeten kunnen. Wij kozen met onze kleine spugerd voor eentje in de was, eentje in bed en eentje in de kast. En ook daarvoor kun je prima bij Zeeman, Kruidvat en Hema terecht. Heb je er voor iedere stijl eentje, ook leuk.

Otrivin baby
Oke, ik wilde een artikel maken met vijf onmisbare items, maar toen bedacht ik me dat dit product echt niet mag ontbreken tussen mijn favorieten. De eerste verkoudheid van m’n meissie vond ik zó sneu. Slapen ging niet, drinken ging niet en die opgedroogde snottebellen wegpoetsen ging al helemaal niet. Wat een uitkomst zijn de zoutwaterpipetjes van Otrivin. Goed, je kind kijkt je drie dagen niet aan nadat je deze druppels ondersteboven in haar hoofd hebt gegoten, maar ze kan wel weer ademen.

Wat zijn of waren jouw favorieten voor je newborn?

3 gedachten over “Newborn musthaves

 1. Mijn top 5 items waren/zijn:
  – Draagzak
  – Joolz wandelwagen
  – Hydrofiele luiers
  – Natusan Pads (niet voor je baby maar mama was er zó blij mee dat ze er toch op moesten)
  – Goedgeorganiseerde luiertas (die je ook meteen weer klaarzet voor de volgende uitstap zodra je thuis komt)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s