Kijken, kijken, niet kopen

Onlangs plaatste ik een artikel waarin ik terugblikte op de afgelopen maanden en welke newborn items echt niet mogen ontbreken op jouw uitzetlijst. Via Instagram kreeg ik de leukste reacties. Sommige herkenbaar, sommige totaal niet. Sommige unaniem en sommige vinden juist de items die ik noemde compleet onnodig. Een reactie hierop kon natuurlijk niet uitblijven. Daarom hier de zes artikelen die wat mij betreft zo zinloos zijn als de hersluitstrip op een zak snoep.

Magnetronsteralisator
Een item wat echt op veel uitzetlijsten staat en compleet zonde van je geld is. Flesjes kunnen namelijk prima in de vaatwasser. Heb je een enkel flesje af te wassen? Dan kun je die ook op de hand afwassen of even in een pannetje met kokend water gooien. De steralisator is een lomp, log ding en wat mij betreft zonde van je geld en de ruimte in je kast.

In dezelfde categorie vind je overigens de flessenwarmer. Kastvulling, zonde van je geld en je flesje is net zo snel en makkelijk opgewarmd in een bakje warm water uit de kraan.

Pakjes met voetjes
Oke, dit is een hele persoonlijke. Want uiteraard zijn dit soort berenpakjes super snoezig. Maar vanwege de druk op de beentjes wordt het afgeraden om je kindje met zulke pakjes te dragen in een draagdoek of -zak. Aangezien miss mini de eerste maanden van haar leven bijna in doek en zak woonde, bleven deze pakjes mooi achter in de kast liggen bij ons. Ik weet dat mijn nichtje deze juist heel veel droeg omdat er anders een paar uur per dag besteed werd aan het terugvinden van haar sokken. Zo veel mensen, zo veel wensen.

Lakentjes en dekens
Eigenlijk heb ik die vorige keer al genoemd. Die lieve lakentjes en matching dekentjes staan prachtig, maar met een newborn die heel de dag het bed in en uit gaat blijf je opmaken. Bovendien is een slaapzak vele malen praktischer. Houd in je zak die centen en loop het pad met de lakentjes voorbij.

Billendoekjesdispenser
Als je nou echt niet kunt wachten tot je midden in de nacht alles bij elkaar staat te vloeken omdat overal poep zit, je baby moord en brand gilt en jij met geen mogelijkheid een billendoekje tevoorschijn getoverd krijgt, moet je zeker een billendoekjesdispenser kopen. Zo’n plastic gevaarte, vaak met een geintje printje waardoor je op slag verliefd bent omdat ie zo mooi bij je babykamer past, maar met zo’n rafelgat wat je per keer óf honderd of nul doekjes verstrekt. Volgens mij was Annabel nog geen week oud toen we dat ding wegmikten. Wát een miskoop.

Mutsjes
En dan vooral van die hele kleine. Na een maand hadden we er van de acht nog één die paste. Hartstikke leuk, bij ieder pakje een bijpassend mutsje. Maar je kunt beter één of twee mutsjes kiezen die overal bij passen en erna een maatje groter kopen, als je kindje ze dan tenminste nog draagt.

Grote mensen kleding voor kleine mensen
Ja, het ziet er echt mega lief uit, die tutu’s, capuchons en spijkerbroekjes. Maar het zit natuurlijk voor geen meter bij je ukkie. Als jij heel de dag horizontaal op de bank doorbrengt doe je dat ook in je joggingbroek en niet in je driedelig kostuum of je galajurk. Ja, ook ik kreeg die tip en nee, ik hield me er ook niet aan. Steek die centen terug in je zak en koop dat jurkje of die spijkerbroek als je kind een beetje gaat bewegen. Bij voorkeur lopen, maar ja.. duurt lang. Ik weet het..

Iemand nog een paar jurkjes in maat 68 kopen?

Geintje natuurlijk. Wat zijn jouw grootste newborn miskopen geweest? Of welke staat hierboven waar je je echt niet in kunt vinden?

 

 

 

 

3 gedachten over “Kijken, kijken, niet kopen

  1. Billendoekjesdispenser gebruiken wij nog steeds. Lakentje en deken kan ik me zeker in vinden! Wilde heel graag het beddengoed van Witlof for kids, kleur op de muur er zelfs op afgestemd. Ze slaapt er nu met 2 jaar pas onder haha!

    Like

    1. Grappig hoe dat per persoon zo kan verschillen he. De lakentjes herken ik wel, dat alles perfect moet matchen en van het juiste merk moet zijn. En dan het liefst nog voor wieg én ledikant. Ben achteraf blij dat ik me een beetje heb ingehouden, want nu ze in haar ledikant ligt, gebruiken we helemaal geen lakentjes meer 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s