Vlugge pasta

Of je nu een partner hebt die onregelmatig werkt, een huisgenoot die een lastige eter is of een peuterpuber die de ene dag de oren van je hoofd eet en de andere dag niks: pastasaus in de vriezer is een must. Deze zit vol groente, dus lekker voedzaam voor de vlugge maaltijd en vol met (bijna) onzichtbare groenten voor je mini.

Dit heb je nodig:
2 rode paprika’s
3 teentjes knoflook
1 grote ui
300 gram wortel
800 gram gepelde tomaten
1 courgette
500 gram rundergehakt
Boter of olie om in te bakken
Peper en zout
Paprika poeder
Zo maak je het klaar:
Hak de paprika, ui, knoflook en wortel in grove stukken en doe ze in de keukenmachine. Blend het geheel tot het zeer fijne stukjes zijn.
Verhit wat boter of olie in de pan en bak het mengsel tot het vocht er uit is en licht verkleurd. Dit duurt ongeveer 7 minuten. Haal het mengsel uit de pan en zet even aan de kant.
Verhit de pan opnieuw met wat boter of olie en rul het gehakt. Voeg hier wat peper, zout en paprika poeder aan toe. Snijd de courgette in stukjes en bak dit mee. Snijd de gepelde tomaten in stukjes en voeg deze bij de saus. Laat het geheel minimaal 10 min pruttelen.
Serveer met je favoriete pasta of laat het afkoelen en vries porties in. Uit deze hoeveelheid haal je ongeveer zes peuterpuber porties en twee ‘grote mensen’ porties.
PASTA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s