Pompoensoep

Officieel eet je pompoensoep natuurlijk het best in de herst, maar dit is één van mijn all time favorites, dus ik eet hem lekker wanneer ik pompoenen in de supermarkt kan vinden. Zoals met de meeste soepen, kun je deze uitstekend invriezen. Met een man die onregelmatig werkt, is een vriezer vol maaltijden een must anders grijp ik te vaak naar een boterham. Deze soep is heel smaakvol, bere gezond en vul als een tierelier.

Dit heb je nodig:
1 flespompoen
2 winterwortelen
1 gele paprika
2 groentebouillonblokjes
3 sjalotten
3 tenen knoflook
1 appel
2 sinaasappelen
gember
1 liter water

Zo maak je het klaar:
Was de groenten. Snipper de ui en snijd de knoflook grof. Schil de gember en snijd in stukjes Schil de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snijd beide helften in blokjes. Schil de wortelen en appel en snijd in blokjes. Snij de paprika in blokjes. Pers de sinaasappel.

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en gember 5 minuten op laag vuur. Doe de pompoen, winterwortel en paprika bij de ui en laat nog eens 5 minuten koken. Voeg het water, de appel, het sinaasappelsap en de bouillonblokjes toe en breng opnieuw aan de kook. Laat met de deksel op de pan 30 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Tast toe!

Soep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s