Oh ja, zo was het: eerste trimester pret

Toen ik zwanger was van Annabel schreef ik alles op. Ik hield een dagboek bij, vulde braaf iedere week een zwangerschapsboek in, maakte foto’s en beloofde mezelf ieder minuscuul detail van die wonderlijke gebeurtenis voor altijd te onthouden.

Toen werd Annabel geboren en met haar mijn mom-brain. Een simpel boodschappenbriefje maken werd een opgave en meer dan eens storm ik twee trappen op, om op zolder aan te komen zonder enig benul wat ik daar ook alweer ging doen.

Dus toen ik de zwangerschap van Annabel haar broertje/zusje ontdekte, begon het hele avontuur van voren af aan en wist ik eigenlijk niet meer zo goed hoe die eerste weken nou ook alweer verliepen.

Inmiddels zit het eerste trimester er weer op en heb ik ongeveer net zo veel klachten als ‘oh ja’ momenten gehad. Maar om het nog even gezellig te houden, deel ik eerst graag mijn leuke (her)ontdekkingen met je. (No worries… de klaagzang komt ook echt nog wel). Want er zijn zooo veel dingen leuk aan die eerste fase van het zwanger zijn. Als je het mij vraagt, in ieder geval de volgende:

Vlinders in je buik
Ik denk niet dat er iets op de wereld is wat zo’n extatisch gevoel geeft als het zien van een positieve zwangerschapstest (ervan uitgaande dat dat de bedoeling is). Hoewel het testen deze ronde wat hobbelig verliep, liepen de tranen over mijn wangen toen ik uiteindelijk een positieve test in mijn handen had. Ik kan nog helemaal warm worden van binnen als ik terug denk aan deze, maar ook Annabel haar positieve test.

Nieuws vertellen
Alleen al hiervoor zou ik wel dertien kinderen willen. Je vrienden en familie vertellen dat je een kindje krijgt is echt één van mijn lievelingsdingen om te doen. Aangezien er een gerede kans is dat dit onze laatste aankondiging was, wilden we voor onze ouders wel leuk uitpakken. Ik knutselde ons gezin van pegdolls in een doosje met een extra poppetje en we lieten een toffe fotoshoot doen bij een vriendin, die prachtige aankondigingsfoto’s maakte. Maar ook zonder toeters en bellen is het fijn om met mensen van wie je houdt te delen dat er een nieuwe mini mensje aanstaande is.

Geheimpje
Hoewel ik het liefst direct na de positieve test van de taken had geschreeuwd dat Annabel een broertje of zusje zou krijgen, kozen we ervoor om het nog een poosje voor onszelf te houden. Uiteraard werd naaste familie wel direct ingelicht, maar verder wilden we liever wachten tot een iets veiliger termijn.
Wat resulteerde in feestjes waar niemand mocht weten van de buikbaby, stiekeme onderonsjes met barpersoneel en verstopte 0,0% biertjes en smoesjes waarom ik in vredesnaam om 20:30 al naar bed wilde. Die paar weken dat de baby nog alleen in je eigen bubbel bestaat, die zijn toch wel echt heel bijzonder.

Fantaseren
Zouden we nog een meisje krijgen, of maakt een knul ons gezin compleet? (Discussiepuntje… maar goed, eerst deze baby). Zou het weer zo’n ukkie zijn of raast deze met een half jaar maat 80 voorbij? Zou de baby ook licht haar en lichte ogen hebben, of wordt dit er eentje met de kenmerken van papa zijn kant? En hoe gaan we hem of haar noemen? Gebruiken we het ‘net niet’ lijstje van bij Annabel, of beginnen we helemaal opnieuw. En moeten we nog dingen aanpassen aan de kamer? En wat voor kleertjes gaan we kopen. En, en, en… Ik kan wel hele dagen dagdromen. Zalig.

Annabel wordt grote zus
Een compleet nieuwe dimensie aan zwanger zijn. Want een baby krijgen is één ding, maar je eerste kindje wat grote zus wordt, dat is weer een heel ander verhaal. Vanaf het moment dat we het weten, proberen we Annabel overal in te betrekken. Cadeautjes laten we zien, ze wil heel de dag aan mijn buik voelen en wil ’s avonds niets liever dan ‘zus leze’. Het boek over de grote zus. Ze is compleet wezenloos van baby’s, dus ik kan alleen maar hopen dat ze van haar baby broertje of zusje nog veel gekker zal zijn.

Gelukkig heb ik nog een klein half jaar om me voor te bereiden op die liefdesbom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s