Eerste verjaardag cadeaus

De afgelopen weken ben ik meermaals gevraagd naar dat leuke houten loopfietsje waar Annabel op te zien is op foto’s. Waar is ie van? Is dat leuk voor een kindje van één of staat het vooral schattig op de foto en stopt de pret daar?

Het leek me wel leuk om een blogje te wijden aan de cadeautjes die Annabel kreeg voor haar eerste verjaardag. Handig als je zelf nog een lijstje moet maken voor verjaardag of de aanstaande feestdagen, of als je in de veronderstelling verkeert dat het aanschaffen van een loopfiets ervoor zorgt dat je dreumes de potgrond uit je kamerplant niet meer gebruikt als confetti.
Spoileralert: dat doet het niet.

Desalniettemin ben ik mega fan van de loopfiets, dus daar trappen we mee af.

Bandits&Angels 4-in-1 loopfiets
Hoewel Annabel haar verlanglijstje al een hele tijd compleet leek, is deze er pas een paar weken voor ze één werd aan toegevoegd. Ik spotte hem bij een andere mama en bedacht me dat ze ergens tussen haar eerste en tweede verjaardag ongetwijfeld zou begrijpen hoe het fietsje werkt. Groot was dus mijn verbazing toen ik miss mini er op haar verjaardag voor de foto opzette, maar zij er meteen mee vandoor ging. Sindsdien wordt er iedere dag even ‘geloopfietst’ en ze vindt het prachtig. Ze kreeg er ook nog een té snoezig mandje bij. Die wordt gebruikt om haar sokken in te vervoeren en heel de dag dingen in te doen en uit te halen. Daarnaast is hij op vier manieren te gebruiken, waardoor hij heel lang mee gaat. Echt een aanrader dus.

IMG_20191003_112205_resized_20191003_112405370

Voordeel: ze hoeft nog niet zelf te kunnen lopen om vooruit te komen, gaat lang mee
Nadeel: zelfstandig erop en eraf laat nog even op zich wachten, met de herfst voor de deur zal er vooral binnen gereden worden. Misschien niet het handigste cadeau wanneer je huis vol staat met dure meubelen of kunst.

Grimm’s 12-delige regenboog
Oké, eerlijk is eerlijk, deze stond op Annabel haar lijstje, maar had net zo goed op die van mij kunnen staan. Ik ben verliefd op (bijna) alles van Grimm’s, maar de regenboog stond wel echt bovenaan. Natuurlijk zijn die er ook van andere merken, maar de kleuren, het handwerk, het materiaal: het is gewoon prachtig. Hij staat super leuk in haar nieuwe speelhoekje en verrassend genoeg wordt ook hiermee al volop gespeeld. Ze stapelt ze af, verstopt dingen eronder en wat ze ook aan het doen is, zodra ze ‘los’ op de grond mag, kruipt ze naar haar hoekje en trekt hem van de plank. Alle kindjes die op visite komen, ongeacht de leeftijd, gaan direct met de regenboog spelen. Oudere kids bouwen er de mooiste constructies mee en met de overige producten van Grimm’s kun je het nog veel groter en uitgebreider maken. Zeker een aanrader, al is het alleen maar omdat dit prachtige houten speelgoed mooi staat in iedere woonkamer.

Voordeel: Open end speelgoed kan oneindig mee gespeeld worden, duurzaam, ook op latere leeftijd, staat mooi, uit te breiden met talloze andere ‘onderdelen’
Nadeel: prijzig, geen concreet speeldoel (vooral lastig voor ouders)

Studio Skinky – Playon Crayon peuterkrijtjes
De tip voor deze krijtjes kreeg ik op de welbekende augustusgroep. Vanwege de vorm zijn ze eenvoudig vast te houden voor kleinere kindjes en doordat ze stapelbaar zijn is er ook met de krijtjes zelf leuk te spelen zonder ermee te kleuren. Doordat het niet van die enorm vette krijtjes zijn, geeft het niet overal op af. Helaas is Annabel er nog wel echt te klein voor. Niet heel vreemd, gezien de 2+ op het doosje. Er kan vast eerder mee gespeeld worden, maar ook Annabel haar nichtje van ruim drie maanden ouder kan er nog niet echt mee overweg. Die gaan dus nog heel even terug de kast in.

IMG_20191003_112245_resized_20191003_112404801

Voordeel: Mooie kleuren, stapelen én kleuren, geeft alleen kleur als je erop drukt, veilige stoffen
Nadeel: niet geschikt voor hele kleintjes

Little Dutch Knuffelpop Rosa (50 cm)
Er moest en zou een pop op het verlanglijstje komen, maar mijn hemel, wat een opgave om een pop te vinden zonder plastic. Die dan bij voorkeur ook niet meteen € 80,00 kost, want er moesten ook wel wat sympathiek geprijsde presentjes op het lijstje komen. Gelukkig voldoet Rosa aan beide eisen. Ze komt in drie maten (10cm, 35cm en 50cm) en heeft een soort instant aantrekkingskracht op kleine mensen. Zowel ons neefje van drie als ons nichtje van bijna anderhalf, waren erg van haar gecharmeerd. Annabel zelf sleept haar mee op boeventocht, begraaft haar onder bogen van de regenboog en gebruikte haar inventief als kussen om even op de grond te liggen. Wij kregen de grootste uitvoering en dat is een prima maatje om later eventueel in bijbehorende poppenwagen te vervoeren. Aanrader!

Voordeel: zacht, mooie kleertjes en handig mee te nemen door de slungel ledematen, kan in de wasmachine
Nadeel: hebben we nog niet kunnen ontdekken

Wobbel Pro
In de zoektocht naar een cadeau wat Annabel van papa en mama zou krijgen, kwam ik steeds weer uit op de Wobbel. We proberen voorlopig nog hysterisch herrie speelgoed buiten te houden en, laten we wel wezen, zo lang ze nergens om vraagt, kunnen we uitstekend kiezen voor speelgoed wat mooi staat in de woonkamer. Maar wat kun je er nou mee? Gelukkig kwam ik er al gauw achter dat het niet zo veel uitmaakt wat volwassenen ermee willen kunnen, kindjes kunnen altijd overal iets mee. En dat is gebleken. Annabel probeert de Wobbel in al haar spel te betrekken. De pop er onderdoor schuiven (en heel verbaasd zijn als hij aan de andere kant verschijnt), hem door de woonkamer duwen maar bovenal als glijbaan voor haar blokken en als tafel voor haar andere spelletjes. Als ik hem aan de kant laat staan, gaat Annabel hem zelf halen. Super leuk en stiekem dolblij dat ze er nu al zo leuk mee speelt. Wij kozen voor de Pro vanwege het persvilt, met twee katten in huis wel zo handig.

Voordeel: staat mooi, kan op talloze manier mee gespeeld worden, gaat lang mee, duurzaam
Nadeel: prijzig, geen concreet speeldoel (vooral lastig voor ouders)

Boeken
Met boeken zit je eigenlijk altijd wel goed. Hoewel het natuurlijk wel even kijken is naar de leeftijd. Annabel kreeg voor haar verjaardag onder andere deze drie. De tijdloze klassieker ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’. De kartonnen versie, dus uitstekend mee te kruipen, aan te knabbelen en zelf in- en uit het boekenrekje te halen. Datzelfde geldt voor ‘Het grote Fiep kijkboek’, die ik meermaals getipt kreeg als cadeau voor een eerste verjaardag. Geen idee wat ze er al van meekrijgt, maar ze is wel gefascineerd door alle plaatjes in het stevige, kartonnen boek. Dat ook prima tegen een stootje kan als hij ineens niet meer leuk is en de bank af wordt geslingerd. Hetzelfde geldt voor ‘Ootje en zijn lettervriendjes’, een leuk boek met uitvouwbare flappen die instant aantrekkingskracht hebben. Naast deze twee staan ook ‘Floddertje’ en ’de Gele ballon’ te schitteren in het boekenrekje. Voor nu is Annabel nog wat klein voor die twee, maar met neefjes en nichtjes die regelmatig over de vloer komen, vermoed ik dat we niet zullen wachten met bladeren en lezen tot Annabel er oud genoeg voor is.

Voordeel: boeken doen het altijd goed
Nadeel: prentenboeken zijn kwetsbaar voor grijpgrage mini vingertjes

Het rekje waarin de boeken staan te shinen leverde eveneens veel vragen op. Hoewel het geen verjaardagscadeautje was, deel ik hem toch even. Het is de Flisat van Ikea.
Annabel is helemaal in haar nopjes met het rek waar ze zelf boeken uit kan halen en weer terug kan zetten. Een stuk toegankelijker dan op de kledingkast waar zelf mama er amper bij kan.

Als je het mij vraagt, zijn het stuk voor stuk mooie cadeaus die Annabel kreeg voor haar eerste verjaardag. Het één doet het direct goed, het ander vereist nog wat oefening, maar al met al is ze een bofkont.

En mama stiekem ook.

Een gedachte over “Eerste verjaardag cadeaus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s