Eerlijk zullen we alles delen

Afgelopen weekend zocht ik voor een artikel, door mijn oude foto’s op mijn laptop, naar één van onze eerste Texel foto’s samen. Zo’n zoektocht begint vaak heel doelgericht, maar voor je het weet ben je verdwaald tussen kerstkostuums en voorjaarsvakanties. Wegdromen bij foto’s van één van onze eerste dates, of me afvragend hoe het met die ene oud-collega zou gaan bij het zien van foto’s van die (iets te) gezellige bedrijfsborrel. Het lijkt wel honderd jaar geleden, het zijn er ‘slechts’ vier.

Vergeleken met een jaar of vier geleden ziet mijn leven er flink anders uit. Destijds werkte ik fulltime, ik vervulde twee vrijwilligersfuncties en ik volgde een studie. Daarnaast wist ik op één of andere manier altijd tijd te maken voor een hapje buiten de deur of een drankje, of twee (of drie.. vier…). Dat dat tegenwoordig wel anders is, kan geen verrassing zijn. Maar om heel eerlijk te zijn, mis ik het rennen en vliegen totaal niet. Het lijkt om me heen een soort ultiem doel om het druk te hebben of druk te zijn. Terwijl mijn ultieme doel is veranderd in ’s avonds met een kop thee op de bank te liggen of boekjes te lezen met mijn dochter.

Werken in de zorg
Bovendien is het, met een man die onregelmatig werkt en daarnaast de drummer is van de leukste coverband van Nederland, praktisch onmogelijk zo’n volle agenda te combineren met een gezin. Het ene weekend wordt er gewerkt, het andere vaak gespeeld met de band.

Gelukkig heeft dat onregelmatige werk ook de nodige voordelen. Maandag is de vaste vrije dag van mijn lief en die dag staat in het teken van een hele berg tijd met zijn meissie. Daarnaast poetst hij de badkamer, de enige klus in het huishouden waar ik een échte hekel aan heb. Ook doet hij de boodschappen, een goede tweede op de lijst met huisvrouwendingen die ik liever niet doe. Tegen de tijd dat mijn eerste werkdag van de week erop zit, wacht hij thuis op me met een pan lekker eten en een moe gespeelde dochter.

Taakverdeling
Ook de rest van de week zijn onze taken eerlijk en duidelijk verdeeld. Vriendlief bekommert zich om de was, waar ik verantwoordelijk ben voor het schoon en opgeruimd houden van de kamers. Stofzuigen en dweilen is mijn pakkie an, hij zorgt dat we morgen weer in frisse outfits voor de dag kunnen komen. Ook ramen zemen of de keuken poetsen is mijn ding, niet in de laatste plaats omdat ik daar dus oprecht veel voldoening uit kan halen. Koken is mijn taak zodra er meer dan één pan aan te pas komt, maar wanneer het tijd is voor een lekkere pan nasi of macaroni, doet de koning van de éénpansgerechten zijn kunstje. We verdelen alles eerlijk, zodat we zo veel mogelijk vrije tijd samen en met onze dochter kunnen besteden.

Natuurlijk baal ik wel eens, als hij op vrijdag of zaterdag een leuke kroeg op zijn kop kan zetten met de band. Hoewel ik ze al honderd keer zag optreden, blijf ik genieten van mijn lievelingsmens achter zijn drumstel. Maar als op zondagmorgen om zeven uur miss mini van zich laat horen ben ik toch blij dat ik (meestal) langer dan drie uur heb geslapen en dat het heftigste dat ik dronk een glas rode wijn was.

Texel
Daarnaast hebben wij de uitstekende deal dat alle tijd dat we elkaar missen door de band, wordt goedgemaakt met uitjes die we financieren met de opbrengsten van de band. We kunnen er geen wereldreis van maken, maar we genieten er wel twee keer per jaar van op Texel en dat vinden wij misschien nog wel leuker.

De kers op de taart is het jaarlijkse uitje naar Texel waar Plaatstaal ook op het eiland mag spelen. Dan komt deze moeke ook weer eens van de bank voor een beetje hossen en bier. Zo wordt een half jaar samen hard werken, beloond met een weekje helemaal niks. Lekker eten, veel wandelen en heel veel potjes yahtzee. Om de beurt ruimen we op, douchen we met onze dochter, halen we een boodschapje en gaan we eruit om het licht uit te zetten voor we gaan slapen. Als het lukt slapen we zelfs om de beurt een beetje uit. Alles wordt eerlijk verdeeld.

Behalve de potjes yahtzee.

Die win ik allemaal.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s