Indische kippensoep

Op culinair vlak was het bij ons thuis iedere dag weer een feestje. Met een moeder die van koken houdt, reikte het menu verder dan stamppotten met gehaktballen. Italiaans, Frans, een goeie mix en ook Indisch eten kwamen aan bod. Soms stond moeders een hele zondag in de keuken, om ons ’s avonds te plezieren met acht verschillende pannen met lekkers. Inmiddels is het al even geleden dat ik Indisch a la mama at dus werd het tijd om zelf eens aan de slag te gaan. Ik begin lekker basic met een soepje, maar ik hoop op korte termijn meer lekkere gerechten van die uitgebreide tafel te kunnen delen.

Wat heb je nodig?
300 gram kipfilet (deze soep is prima vegetarisch te maken door de kip weg te laten. De smaak is er zeker niet minder om)
1 theelepel zout
1 theelepel Djahé (gemberpoeder)
3 kippenbouillonblokjes
3 tenen verse knoflook
1 grote, zeer fijn gesnipperde ui
2 preien
250 gram champignons
200 gram taugé
1 blikje mais
1 potje dunne asperges
1.5 eetlepel gedroogde peterselie
1.5 eetlepel gedroogde bieslook
1 eetlepel gedroogde dragon
1 eetlepel gedroogde basilicum
0.5 eetlepel gedroogde salie*
ketjap manis
2.5 liter water

Zo bereid je voor:
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en doe deze in een kom.
Snipper de ui heel fijn en pers de tenen knoflook. Doe dit bij de kip en doe een scheut ketjap erbij.
Snijd de prei in ringen en de champignons in plakjes.
Giet de asperges af en snijd ze in kleine stukjes.
Kook een halve liter water.
Doe het zout en de djahé op een schoteltje

Zo maak je het klaar:
Verhit een lepel olie in een soeppan (5 liter).
Wacht tot de olie goed heet is en voeg dan het zout en de djahé toe.
Als de olie gaat bruisen, voeg je 0.5 liter van het kokende water toe.
Houd terwijl je dit doet een deksel boven de pan. De stoom die ontstaat door het blussen van de olie is loeiheet en die wil je niet in je gezicht krijgen.
Als de olie en het water gemengd zijn, voeg je de overige 2 liter kokend water toe.
Voeg de gemarineerde kip met ui en knoflook en de bouillonblokjes toe en laat vijf minuten zachtjes koken.
Voeg de prei, champignons en gedroogde kruiden toe en laat weer een paar minuten koken terwijl je alles goed doorroert.
Voeg het blikje maïs toe en roer weer goed.
Draai het gas uit.
Voeg de asperges en taugé toe bij het opdienen (anders wordt het snot)

Eet smakelijk!

* salie kan een productieremmende werking hebben als je borstvoeding geeft.

soep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s