Sinterklaas kapoentje, gooi wat in m’n schoentje

Hoewel mijn hoofd net heeft geaccepteerd dat de zomervakantie voorbij is, zijn we nog maar een paar weken verwijderd van de verjaardag van de Goedheiligman. Eén van mijn favoriete feestjes van het jaar. Helemaal omdat Annabel inmiddels een leeftijd heeft bereikt waarop ze prima snapt dat die ouwe cadeautjes meebrengt en zij suggesties mag uitdelen wat er dan precies in die zak moet zitten.

Waar ik me altijd best goed kon houden aan mijn zelfopgelegde regel geen ‘zomaar’ cadeautjes voor de kinderen te kopen, kost me dat de laatste tijd steeds meer moeite. Er is zo veel moois voor die ukkies en Annabel haar interesses worden steeds breder, dus er zijn elke maand wel nieuwe dingen te kopen die aansluiten bij haar nieuwgevonden lievelingshobby. 

Om het toch allemaal een beetje binnen de perken te houden en omdat we kerst ook met cadeautjes onder de boom vieren, houden we ons in ieder geval voor het Sint weekend aan de vier cadeautjes regel. Ik schreef er al eerder een blogje over en zeker nu Annabel zich door de Bol.com en Intertoys boeken maar wat bewust is/wordt van alle massaconsumptie rondom deze dagen, is het goed om er weer even bij stil te staan.

De regel bestaat uit een leuk rijmpje, dat gaat als volgt:

Something they want,
something they need,
something to wear and
something to read.

En met een vreetfeestje als Sinterklaas, voegen we daar natuurlijk nog Something to eat aan toe.

Something they want
We trappen af met Something they want. Wat in het geval van Annabel momenteel alles kan zijn. Van make-up tot spelletjes met letters en verrassend genoeg veel speelgoed wat we zelf eerder zouden bedenken voor haar zusje. Maar het grootste gedeelte van haar tijd besteedt ze aan prinsessenjurken, tutten, nagellakken, mooie haren en alles wat ook maar zijdelings gerelateerd is aan verkleden en rollenspellen. Omdat Vinted tot mijn nieuwe liefdes behoort, heeft haar jurken collectie al een fikse upgrade gehad de laatste weken (zie daar het falen in mijn eigen beleid).

Maar wat nog ontbrak is een setje elfenvleugels. Ik kocht ze bij ilovespeelgoed. Ik ging voor roze omdat dat momenteel zo’n beetje het heiligste der heilige is voor Annabel, maar ze hebben nog tig andere mooie kleuren en opties. Ik maakte van de bestelgelegenheid gebruik door meteen een setje clipoorbellen te kopen. Annabel wil dolgraag oorbellen, maar steeds als het gaat over dat het wél even pijn doet om ze te laten zetten, geeft ze aan dat ze wel wacht tot ze zes is. Of acht. Wellicht dat de clippies die periode kunnen overbruggen.

Charlie heeft op eten na nog niet zo gek veel te ‘wanten’ en ze oogt meer dan tevreden met het speelgoedaanbod dat we hebben. Maar mama vindt cadeautjes uitzoeken zo leuk, dat we er toch een mooi pakje voor miss ieniemienie bij doen. We hebben inmiddels de ‘in-uit’ fase bereikt met Charlie en in een (waarschijnlijk vergeefse) poging haar speelgoed in haar eigen speelgoed te laten verplaatsen en niet in onze prullenbak of salontafel, koos ik de stapelbakjes van Grimm’s, één van onze lievelingsmerken. Ze passen mooi bij het speelgoed dat we al hebben, zijn duurzaam (jeej!) en sluiten precies aan bij Charlie haar huidige speelwensen. 

Something they need
Of ze zelf vinden dat ze dit cadeau nodig hebben, valt nog te bezien, maar mama is eraan toe. Een elektrische kindertandenborstel. Ik ben de strijd voor de spiegel elke avond zo zat. Annabel denkt na tien seconden met haar tandenborstel zwaaien dat haar gebit schoon is en weigert vervolgens elke vorm van napoetsen en Charlie gaat al gillen als ze de tandenborstel ziet en gaat alleen akkoord als ik haar na elke gepoetste tand zelf een halve minuut laat ‘poetsen’.

Aangezien ze beiden wél enthousiast worden van mijn elektrische tandenborstel, zet ik m’n geld op een elektrisch kinder exemplaar. Volledig eigen belang dus, maar hopelijk maken de looks dat goed voor de meiden. Ik koos voor deze schattige variant geschikt voor kinderen tot 10 jaar. Tegen die tijd wagen we wel weer een poging met een reguliere borstel óf krijgen ze een opzetborsteltje voor de mijne.

Something to wear
​Naast papa en mama Sint zijn onze meisjes ook gezegend met een berg suikerooms en tantes. En zo ontstond een paar jaar geleden ineens de mooie traditie dat de dames van twee van die reserve Sinterklazen een limited Edition Feetje pyjama krijgen. Alhoewel ik m’n merkentrouw dit jaar overboord heb gegooid en koos voor de versie van Quapi. Met de huidige energiecrisis moeten de dames natuurlijk werk extra warm onder de wol. Dan kunnen we dat maar beter in stijl doen, toch? Ik koos de bloemetjes en giraf printjes en ik kan niet wachten om de meiden in deze leuke pakkies met een fris gepoetst smoeltje naar bed te brengen (en vooral dat ze daar dan blijven tot een uur of 09:00 de volgende ochtend).

Something to read
En, last but not least, natuurlijk een boekje. Boeken zijn het enige cadeau waarvan ik vind dat kinderen die het hele jaar door mogen krijgen, zonder aanleiding. Natuurlijk kunnen we voor onze wekelijkse dosis leesvoer naar de bieb, maar het is soms toch ook fijn om een boek echt te verslinden, onder je kussen te bewaren of met je mee te slepen waar je gaat. Annabel zit momenteel in de rijmfase en dan het liefst met gekke of vieze woorden. Gelukkig is voor elke fase een boek te vinden, zo ook voor deze (hoop ik). ‘Wat rijmt er op stoep‘ is vast een bron van inspiratie voor Annabel haar komende serenades. Ik ben benieuwd of we nog spijt gaan krijgen van die aankoop.

Charlie gebruikt de meeste boeken nog voor het betere gooi en smijtwerk, maar vindt gelukkig steeds vaker de rust om echt bij me te komen zitten en te luisteren. Voor haar eerste verjaardag kreeg ze haar eerste Rachel Bright boek en dat is zo’n daverend succes, dat we de serie de komende jaren compleet willen maken. Als ‘Laat maar los, koala‘ maar half zo leuk is als ‘De leeuw in de muis‘, heb ik er een nieuwe favoriet bij. En aangezien 80% van alle voorleessessies door mij wordt uitgevoerd, is dat ook wat waard, toch?

Dat was ‘em. Best een schappelijk lijstje als je het mij vraagt. Dat moet goed zijn voor twee tevreden dametjes en nog wat overgebleven inspiratie voor onder de boom.

Tips zijn natuurlijk van harte welkom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s