Outfit favorieten voor de winter

Hoewel we afgelopen week pas onze eerste week echt winterweer hebben beleefd, naderen we het einde van het donkerste seizoen van het jaar alweer. Er zijn ongeveer een miljard redenen te verzinnen waarom ik daar blij mee ben, maar met kop en schouders steekt daar natuurlijk de aanstaande geboorte van onze tweede dochter bovenuit.

Dat betekent dat afgelopen periode de laatste keer was dat ik slechts één mini meisje aan heb hoeven kleden. Daar maak ik graag nog even een overzichtje van. Hier vind je mijn outfit favorieten voor de winter.

Geel blijft toch echt één van mijn favorieten voor Annabel. Het staat gezellig en warm en combineert makkelijk met wat er verder in haar kast ligt. Het overgooiertje van de Zara doet me denken aan de talloze jurken en overgooiers die ik als kind droeg en mijn moeder vreet haar bijna op als ze dit aanheeft. De luipaardprint maillot komt van Zeeman (we kunnen natuurlijk niet ineens helemaal van de dierenprint af) en de schoenen zijn mijn favorieten van dit seizoen: de Vans Ward met luipaardprint.

Toen ik een week of zestien zwanger was van Annabel, kochten we haar eerste Maxxies. Schoenen die ik zelf jaaaaaaren heb gedragen (na het voetendrama na de zwangerschap helaas een stuk minder) en waarvan Annabel dus haar eerste paar van papa en mama moest krijgen. We kozen voor maat 22 zodat we zeker wisten dat ze erop zou kunnen lopen, in plaats van dat ze als klompjes aan haar hulpeloze lijfje hingen te bungelen in de box. Waar de meeste kindjes maat 22 dragen als ze een jaar of anderhalf zijn, was Annabel bijna een jaar ouder. Maar, ze hebben geduldig gewacht en nu mag ze ze eindelijk dragen. In dit geval onder een skinny jeans van Zara, met een romper van Lil’ Atelier en een wollen vest van Zara. De romper is lang en smal, net als de meeste kleding van Lil’ Atelier (niet anders dan de kleding van Name It, waar Lil’ Atelier een onderdeel van is) en het vest heerlijk warm. Met haar haren zo in een heuse paardenstaart vind ik haar eruit zien alsof ze zo door kan lopen naar de basisschool. Maar wat een fijn setje.

Eén van mijn favoriete winkeltjes is Jut&Jul bij ons ‘op het dorp’. En nu Annabel uit de babymaatjes is, kan ik er ook echt leuk shoppen. Ze hebben er onder andere Like Flo, B Nosy en Babyface. Die laatste is één van mijn lievelingsmerken. De kwaliteit is goed (ook na honderd keer wassen), de pasvorm goed voor ons kleine meisje en daarnaast vind ik het fijn om lokaal te kunnen shoppen. Het bruine vestje van dit setje is van Babyface. Stoer gecombineerd met een shirtje van Moodstreet en jeans van Zara. Die laatste had ik meteen in drie maten moeten kopen, want het is veruit mijn lievelingsjeans in haar kast. Uiteraard afgemaakt met haar Vans.

Soms denk ik terug aan de pre baby Ilse en moet ik grinniken om hoe stellig ik toen was ik wat ik wel en niet zou kopen. Met name als het over merkkleding gaat, ben ik mezelf al regelmatig tegengekomen. Deze top van MarMar Copenhagen is daar een prima voorbeeld van. Maar ondanks dat ik drie jaar geleden nooit had verwacht dit soort dingen te kopen, behoort hij absoluut tot één van mijn favorieten in de kledingkast. Nu gecombineerd met een zelf genaaid paperbag rokje van roest ribstof en een zwarte maillot. Ook hier kunnen de zwarte Vans niet ontbreken. Meisjesachtig en toch stoer. Eigenlijk zoals we onze miss mini het liefst zien.

Dit setje moet toch wel mijn topfavoriet van dit seizoen zijn. Ergens aan het einde van de zomer van 2020 kocht ik Annabel haar eerste Alwero vestje. Helaas besloot ze toen nog even een paar centimeter de lucht in te schieten en binnen no time was het vestje te klein. Omdat ik de bodywarmer het liefst overal mee combineerde, kochten we een maatje groter en ik zou Annabel dit setje wel drie keer in de week aan willen trekken. Grappig, als ik me realiseer dat ik beige en bruin twee jaar geleden nog saai vond voor kleine kinderen. Maar ik vind niets saais aan deze toffe ribflared van House of Jamie en het bruine blousje van de Zara. Voor mij een perfecte combinatie van merk en Zara (wat toch wel een constante factor in Annabel haar kast blijft). Afgemaakt met Cupcake schoentjes van Van Haren. Met luipaardprint natuurlijk.

Uiteraard heeft ook Papabel een steeds sterker wordende voorkeur in de kledingkast van miss mini. Zo nu en dan kiest hij combinaties waar ik mijn wenkbrauw van optrek, maar meestal maakt hij best leuke setjes. Eén van zijn favorieten van deze winter is dit setje. Een simpele jeans van de Wibra (die zakken tenminste niet van haar billen) met een lekkere sweater van Blue Seven, ook van Jut&Jul op het durp. Afgemaakt met zijn lievelingsschoenen voor haar, de Maxxies.
Dan nog twee ondeugende staartjes en een gekke bek en je hebt een prima beeld van hoe Papabel en Annabel samen de dag doorbrengen als ik er niet ben.

Stiekem vind ik winterkleding voor kinderen mooier en leuker dan zomerkleding, maar ik ben er absoluut niet rouwig om dat we over een paar weken de dikke truien weer in de kast kunnen opbergen en het zo zoetjes aan tijd wordt voor de voorjaarscollectie. En dan keer twee! Eens zien of ik m’n ‘mijn kinderen gaan echt niet in dezelfde kleding lopen’ voornemen ook zo goed vast kan houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s