Risolles á la Marieke

Eigenlijk is dit geen authentiek risolles recept, aangezien dit recept met bladerdeeg is en niet met pannenkoekjes. Volgens de originele bereiding moet je risolles frituren, maar omdat ik dat teveel troep vind worden en ik graag alles in de oven doe heb ik er een eigen variant op gemaakt. Geïnspireerd door risolles dus.

Dit heb je nodig:
500 gram gehakt
200 gr geraspte wortel
2 pakjes bladerdeeg
1 ei
1 prei
1 grote ui
Nootmuskaat
Runderbouillon blokje
Peper

Zo maak je het klaar
Verwarm de oven voor op 220 graden (of zoals aangegeven op de verpakking van het bladerdeeg). Snijd de ui, pers de knoflook en fruit dit aan in een hapjespan met wat neutrale olie (bijv. zonnebloemolie). Voeg het gehakt toe. Zodra je gehakt gaar is, voeg je de nootmuskaat, peper en bouillon toe (beetje op gevoel, erbij kan altijd nog.. er af niet) Snijd de prei in halve ringen en voeg dit samen met de geraspte wortel toe, bak dit nog een paar minuten mee tot de prei zacht is. Draai het vuur uit en laat het mengel iets afkoelen, anders verbrand je je vingers tijdens het vullen. Je kunt de vulling dus ook goed van te voren maken, bewaar deze dan in de koelkast. Dan pak je 1 plakje bladerdeeg en snijd je diagonaal van hoek tot hoek. Zorg dat ze iets ontdooit zijn zodat ze niet breken wanneer je ze wilt dichtvouwen. Schep wat vulling op een helft en vouw het bladerdeeg dicht. Let op! Je hebt 2 korte kanten en 1 lange kant. De punten aan de lange kant vouw je naar elkaar toe. Met een vork kun je de randen op elkaar duwen, zo blijven ze goed dicht zitten. Leg alle risolles op een bakplaat en bestrijk met ei. Bak ze in 20 min af op 220 graden.

Eet smakelijk!

 

risolles

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s