Pies of cake

Hoewel de helft van de zwangerschap nog een paar weken op zich laat wachten en er van 3D echo’s ook nog geen sprake is, heb ik vandaag wel een andere mijlpaal bereikt. Het is er misschien één die niet voor alle zwangere vrouwen geldt, maar ik ben er wel trots op en hoop ik dat dit bericht kan bijdragen aan het aantal vrouwen dat deze mijlpaal bereikt. Vandaag is mijn laatste Moeders voor Moeders kratje opgehaald.

Voor degene die niet middenin een babygolf zitten of dit soort informatie bewust blokkeren: Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen om stellen met vruchtbaarheidsproblemen te helpen.

Mijn lief en ik sprongen een gat in de lucht toen bleek dat ik al na twee maanden zwanger was. Maar helaas is dit voor heel veel vrouwen niet aan de orde. Vrouwen die soms wel jaren proberen hun grootste wens in vervulling te laten gaan. Ziekenhuis in en ziekenhuis uit. Relaties die onder hoogspanning staan, omdat de wens zo vurig aanwezig is en de natuur geen gehoor geeft aan die diepste verlangens.

Mede dankzij Moeders voor Moeders krijgt een deel van deze vrouwen toch de kans om het wonder van een zwangerschap te ervaren en een lang gekoesterde wens in vervulling te zien gaan. In de eerste zestien weken van je zwangerschap kun je je urine opvangen, waar vervolgens het HCG hormoon uit wordt gewonnen. Met dit hormoon kunnen medicijnen gemaakt worden die helpen bij vruchtbaarheidsproblemen.

Laat ik eerlijk zijn, als je ontelbaar veel vaker moet plassen dan anders (terwijl je normaal al best een zeikerd bent), is het soms best een gedoe om alles op te moeten vangen. Maar als je dan in de ogen kijkt van een vriendin die, mede dankzij dit initiatief, eindelijk mama is, dan vergeet je dat. Ik zou de hele zwangerschap in een potje plassen (al gaat die buik op een gegeven moment vast in de weg zitten) als ik weet dat ik daarmee nog meer dromen in vervulling laat gaan.

En het mooie is: hoe meer vrouwen er meedoen, hoe meer vrouwen er geholpen kunnen worden. Dus ben jij zwanger of ken je iemand die in de eerste fase van haar zwangerschap zit? Informeer haar en verwijs haar door naar Moeders voor Moeders. Een linkje naar deze organisatie vind je bij links.

Want terwijl het besef dat je (opnieuw) mama wordt, langzaam bij jou doordringt, kun je een andere wensmama helpen ook deze droom te verwezenlijken.

En met een beetje geluk, kun jij dit mooie geluk delen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s