Derde verjaardag: een verlanglijstje

Trek je de clichés maar weer van de plank, want het is eind juli dus dat betekent dat over minder dan een maand mijn baby drie jaar oud wordt. Ik zou toch zweren dat ze drie weken geleden voor het eerst mama zei, maar tegenwoordig klinkt het meer als “Mamamamamama, MAAAMAAAAA, KOM NOUHOUUUU”.

Desalniettemin genieten wij (meestal )met volle teugen van onze temperamentvolle peuterpuber en bereiden we ons voor op haar derde verjaardag. Een verjaardag waarbij mevrouw voor het eerst zelf wat in de melk te brokkelen wilde hebben. Ze wil taart van de Boon’s (lekker zuinig kind), allemaal ‘Lang zal ze leven’ zingen én cadeaus. Maar dan vooral dingen die ze al heeft.

Dat betekende dat mama aan de slag mocht met een verlanglijstje en met wat tips hier en daar (die ook meteen door andere zijn toegepast) is het toch weer een fraai lijstje geworden.

Heb je binnenkort een verjaardag en zit je nog wél verlegen om een cadeautje? Onderstaand is het verlanglijstje voor Miss Mini haar derde verjaardag.

Boeken
Sinterklaas, kerst, verjaardag, ‘Wat staat er een lief konijntje op de voorkant’: boeken tellen eigenlijk niet als cadeaus. Natuurlijk wel in de zin van pakjes die eigenlijk best prijzig zijn, maar wij tellen ze niet mee als we eens zomaar iets voor Annabel kopen. Dat doen we met speelgoed dus niet.

We kozen opnieuw voor niet-rolbevestigende boekjes en kwamen tot een uitbreiding van de Arabella serie, dit keer met de titel Prinses Arabella en de reuzentaart. Daarnaast spreken de boekjes van Mo’s Daughters ons enorm aan. Geen meisjes die prinses of poetsvrouw worden, maar kleine meisjes met grote dromen. Wie weet wat het met Annabel haar eigen ambities doet. Als laatste een boekje uit de serie muziekboekjes van Paco.

Ik dacht eigenlijk dat Annabel hier al wat groot voor was, maar ze vindt het prachtig. Het is meteen een mooie manier om haar kennis te laten maken met verschillende soorten muziek. Ik zette de titel Paco en Mozart op het lijstje.

Doeboeken
In dezelfde reeks als haar Prinses Arabella prentenboeken, verscheen ook een kleurboek. Annabel haar aandachtspanne wordt steeds een beetje groter, dus ik heb goede hoop dat ze in haar nieuwe levensjaar een kleurplaat kan afmaken zonder halverwege liever iets anders te gaan doen.
Daarnaast het Coco Doeboek. Naar het gelijknamige prentenboek van het jaar. Een boek vol knutsels, telplaten en spelletjes. Leuk voor op vakantie én voor de gever, want: kleine prijsjes.

Bijna naar school
Maar niet heus. Daar wil ik nog niet aan denken, dus daar wordt niet over gepraat.
Om haar toch alvast een klein beetje te laten proeven van de dingen die er straks van haar worden verwacht als ze niet meer heel de dag soep mag maken van haar speelgoed, kozen we voor twee ‘Ik leer’ spelletjes: Ik leer letters en ik leer cijfers. Die letters geloof ik wel, want ze kletst ons de oren van het hoofd. Met cijfers heeft ze iets meer moeite, getuige het aantal keer dat ze blijft vragen om een koekje, nadat ik nadrukkelijk heb gezegd dat ze er één krijgt.

Niet per se voor school, wel goed voor de ontwikkeling: Loco Bambino. Het voordeel van grote neven is dat we daar zo nu en dan kunnen spieken wel speelgoed leuk zou zijn voor Annabel. Dit is één van de dingen die al jaren bestaat en waarschijnlijk nog jaren meegaat omdat het zo’n hit is. Ik zette de basisdoos en één uitbreidingssetje van Prinses Annabel of ik een andere zou kunnen kiezen) op haar lijstje. Altijd fijn om speelgoed te vinden wat uitbreidbaar is voor kleine prijsjes, dat komt met Sint en kerst weer van pas!

Spelletjes
Eén van de gezelligste dingen aan mijn jeugd, vond ik als we op zondag allemaal in huis waren en spelletjes speelden. Een elpee aan, de tafel vol met eten en heel de dag samen zijn. Een traditie die ik graag voortzet in mijn eigen gezin. Daar horen dus spelletjes bij. Voor Sinterklaas kreeg Annabel het Knappe Koppen spel (of, zoals Annabel dat zegt, het grote spelletje) en dat is een hit. Ik koos voor twee uitbreidingen op haar lijstje, die ook los van het bordspel te spelen zijn. Leuke cadeautjes voor kleine prijsjes: Knappe Koppen – Mijn Thuis en Knappe Koppen – Mijn Groentetuin.

Wij gaven Annabel een Micro step als verjaardagscadeau, maar vonden het een slecht idee om die aan het einde van de zomer te geven, dus daar crosst mevrouw al even op rond. Om toch iets uit te pakken te hebben op haar verjaardag, krijgt ze het spel Haba – Eerste boomgaard. In vrijwel perfecte conditie tweedehands gekocht. Scheelt toch weer in de knip. Ik kijk nu al uit naar die fijne zondagen met z’n allen aan tafel.

Creatief
Hoewel kleuren meestal niet van erg lange duur is, kan Annabel prima creatief zijn met andere dingen zoals klei of verf. Een uitbreiding van haar handvaardigheid aanbod leek me daarom een goed idee. SES speelt daarop in met een enorm aanbod aan creatief speelgoed. Wij kozen voor SES ik leer prikken en SES My first hamertje tik. Goed voor de motoriek en fijn speelgoed om even mee aan tafel te zitten in plaats van door het huis te razen.

Open end en fantasie
Het lijstje zou voor ons natuurlijk niet compleet zijn als er geen open end/fantasie prikkelend speelgoed op zou zijn. Grimm’s is al sinds de eerste cadeau gelegenheid een vaste prik op de lijstjes. Dit keer kozen we voor de Grimm’s bouwset van het weer. Met deze 13-delige houten set, kun je alle weertypen uitbeelden. Mooi voor bij de poppetjes en regenboog om mensen en dorpen uit te beelden. Ook de Bijenkorf van Plan Toys staat erop. Mooi, houten Montessori speelgoed wat aansluit op haar huidige speelgoedlade en bovendien goed is voor de motoriek.

En last but not least: m’n lievelings. Ik had hem het liefst al voor haar eerste verjaardag gekocht, maar toen had ze er nog niks aan. Nu wordt ze drie en neemt haar fantasiespel met de dag toe, dus staat ie erop: een elfendeurtje van Droomdeurtjes. De ingang naar haar eigen wondere droomwereld, waar ze kan spelen met wie ze wil. Als ik haar soms hoor kletsen met haar knuffels en (onzichtbare) vriendjes, weet ik zeker dat het deurtje gebruikt zal worden.

Misschien koop ik er ook wel eentje voor mezelf. Lijkt me heerlijk, zo nu en dan even wegvluchten achter de deur.

Natuurlijk staan er zoals altijd ook cadeaubonnen op. Sommige mensen vinden dat nu eenmaal makkelijk en van de juiste winkels komen ze ook altijd van pas. Onder andere van onze favoriete kinderkledingwinkel Jut&Jul en de good old Hema.

Wat mag er volgens jou niet ontbreken op Annabel haar lijstje?

Op geen van de verlanglijstjes op Mamabel staan gesponsorde cadeautjes of affiliate links. Ik vind het gewoon heel leuk om inspiratie op te doen en te delen via mamablogs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s