Kraamcadeautjes: mijn favorieten

Deze week is Charlie alweer elf weken oud. De geboortevlag is van de gevel en de kaarten zijn opgeborgen. Maandag wacht het normale leven weer op mij, want dan zit m’n verlof erop. Gelukkig zijn m’n werkweken voorlopig best te overzien, maar toch komt er met die twee dagen verplichtingen buiten de deur wel echt een einde aan die heerlijke baby bubbel.

Tijd om zo nu en dan de laptop weer eens tevoorschijn te toveren en wat lijstjes, blogjes of hersenspinsels te schrijven. In dit stukje wil ik graag m’n favoriete kraamcadeaus met je delen.

Toen Annabel in aantocht was had ik een lijst van hier tot Antwerpen. Alles vond ik mooi, handig en een must-have. Maar toen ik eenmaal moeder was, kwam ik erachter dat wieglakentjes helemaal niet handig zijn, een speenkoord alleen van pas komt als je kind daadwerkelijk een speen gebruikt en dat ik kleding kopen liever niet uitbesteed (uitzonderingen daargelaten).

Dus was het lijstje deze ronde ietsje korter. Ik realiseer me dat dit super persoonlijk is, maar ik haal zelf altijd veel inspiratie uit zulke lijstje bij andere bloggers, dus ik deel hem lekker toch.

Als je een kraamvrouw/-gezin trouwens écht een plezier wilt doen, breng dan vers eten. Het liefst iets dat alleen nog maar opgewarmd hoeft te worden. Een uurtje met de baby kroelen zodat mama even kan douchen, chocolade of iets lekkers voor onder de douche voor mama zijn ook aanraders.

Maaarrr, cadeautjes kopen voor mini mensjes blijft leuk. Dus ik verzamelde mijn favoriete cadeautjes voor de baby. Komtie:

Gepersonaliseerde cadeaus
Ik ben dol op gepersonaliseerde cadeaus en als ze dan ook nog van hout zijn, is het helemaal een schot in de roos. Wij kregen mooi houten speelgoed waar Charlie haar geboortegegevens op verwerkt zijn. Voorlopig wordt er nog niet met treintjes gereden, maar het staat al wel heel leuk op de babykamer.

Naast gepersonaliseerd speelgoed, vind ik opbergcadeaus reuze handig. We bewaren alle mooie, lieve kaartjes die we kregen na de geboorte van Charlie in een vilten bewaarenvelop van DieWillik. Te personaliseren met geboortegegevens en te verkrijgen in verschillende kleuren.

De houten herinneringskist van Hip&Hout heeft een deksel die is gebaseerd op het geboortekaartje. Die staat nu te shinen op de babykamer, maar kan de komende jaren mooi gevuld worden met bijzondere dingen die bewaard moeten blijven.

Boeken
Wat voor lijstje ik ook maak, geboorte, verjaardag, Sinterklaas: er staan boeken op. Boeken heb je immers nooit genoeg.

En toen ik bij ons lokale boekhandel zag dat er een nieuw boek uit was van de maker van ‘Raad eens hoeveel ik van je houd’ kon die natuurlijk niet ontbreken. Zullen we vriendjes zijn is een hartverwarmend boek met prachtige tekeningen. Gegarandeerd een mooi kraamcadeau.

Sieraden
Je kunt niet vroeg genoeg beginnen, toch? Voor oorbellen en horloges is het nog wat vroeg, maar een barnsteenketting is te dragen vanaf twee maanden na de geboorte. De barnsteenketting heeft een verzachtende werking bij doorkomende tandjes. Aangezien er helaas geen memo’s verstrekt worden wanneer die eerste tanden zich aandienen, beginnen we maar gewoon op tijd met dragen. Het staat toch ook gewoon mega schattig!

Daarnaast kreeg Charlie een zilveren armbandje met een naamplaatje. Haar ieniemienie polsjes zijn helaas nog iets aan de smalle kant, maar het duurt vast niet lang voor ze hem kan dragen. En als hij straks te klein is geworden, verdwijnt hij in de bewaardoos. Super leuk voor later, toch? Met zo’n tijdloos cadeau kun je niet missen.

(Geen) kleding
Zoals gezegd ben ik geen enorm voorstander van het geven van kleding als kraamcadeau. Over smaak valt immers niet te twisten en het is zonde als jij enorm je best hebt gedaan op het uitzoeken van een koddig pakje en het wordt niet gedragen. Wat hier wel op het lijstje stond waren slofjes en strikmutsjes.

Een wat ‘grover’ paar Lodger slofjes van Fleece en de allerallermooiste wollen slofjes van Hvid. Wel een iets andere prijscategorie, maar tegelijk een mooie investering omdat ze een jaar te dragen zijn. Strikmutsjes zijn er in allerlei materialen, kleurtjes en motiefjes. Wat dacht je van deze schatjes? Overigens zijn dit wel erg smaak en stijl gebonden cadeautjes, dus wellicht niet voor iedere moeder en/of baby geschikt.

Zoutlamp
Sinds Annabel een zoutlampje op haar kamer heeft, wil ik er het liefst in iedere ruimte één. De zoutlamp verrijkt de lucht met negatieve ionen, wat een positief effect heeft op de gezondheid van de mens.

Geloof je daar niet in? Hij geeft ook nog eens een heel warm en zacht licht. Ideaal voor tijdens de (borst)voeding om te voorkomen dat het hele huishouden midden in de nacht wakker wordt of bij kindjes die liever niet in het pikdonker slapen. Verkrijgbaar in allerlei maten, passend bij verschillende maten (baby)kamers.

Cadeaubonnen
Misschien niet het meest originele cadeau aller tijden, maar wel heel praktisch. Op ons lijstje stonden bonnen van onze favoriete kledingwinkel in Barendrecht: Jut&Jul. De eerste maanden valt nog te bezien hoe hard je ukkie groeit en in Nederland schieten de temperaturen ook alle kanten op. Als jij tig blote armen setjes krijgt en het is ijskoud, baal je toch? Liever zelf iets uitzoeken in de maar die je nog nodig hebt. Aan onze wens werd ruimschoots gehoor gegeven dus ik ga binnenkort eens lekker winkelen voor ons kleine kruimeltje.

Wat vond jij het mooiste kraam cadeau dat je hebt gekregen?

Geen van deze producten is gesponsord. Ik deel gewoon graag winkels en/of producten die me bevallen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s