Outfit favorieten voor de winter

Toen Annabel net was geboren, had ik niet verwacht dat ik zo veel plezier zou hebben in het kopen en uitzoeken van outfitjes voor ons mini meisje. De eerste periode was ze veelal in een grote hydrofiel gewikkeld, vanwege het enorme spugen. Maar toen dat eenmaal beter werd en haar kleding daadwerkelijk een hele dag gedragen kon worden, werd het shoppen steeds leuker. Instagram is een waanzinnige inspiratiebron en, net als dat ik regelmatig aan anderen vraag waar ze iets hebben gekocht, krijg ik vaak de vraag waar bepaalde kledingstukken gekocht zijn.

Een poosje terug deelde ik al een overzichtje met mijn outfit favorieten voor het najaar. Ondanks dat het echte winterweer ons dit jaar heeft overgeslagen en we deze week zowaar een beetje van de lente hebben mogen proeven, heb ik toch een aantal fijne winter setjes voor miss mini die ik graag met jullie deel. Het kan volgende week immers zomaar alsnog gaan vriezen, dus voorlopig worden deze setjes nog wel gedragen.

Dierenprints
Dit setje is één van mijn all time favorites voor Annabel. Je moet wel onder een steen geleefd hebben als je de dierenprints hebt gemist, maar ervan houden is een ander verhaal. Ik ben er dol op. Het is toch zalig dat je als kippie van amper 80 centimeter gewoon wegkomt met dierenprint op dierenprint (op dierenprint).

Deze top van BlossomKids moést ik hebben en past Annabel perfect. Ze is klein van stuk en dat is soms best lastig shoppen. Slobberende halzen of veel te wijde schouders ben ik geen fan van, maar dit shirtje sluit perfect aan. Het maillotje was een flinke zoektocht, maar daar kwamen haar korte pootjes van pas. De laatste Maed for Mini in deze kleurencombi was maat 6-12 maanden. En die past madame met haar anderhalf jaar gewoon. Het rokje was een Sinterklaascadeautje van oma en komt bij de Zeeman vandaan. De schoentjes zijn van ShoesMe. Al haar outfits worden afgemaakt met een barnsteen ketting. Wie weet schrijf ik daar ooit nog eens een los stukkie over.


Zoet, zoeter, zoetst
Eén van de merkjes die altijd in Annabel haar kast hangt is Zara. Sympathieke prijsjes, fijne basics en een goede pasvorm voor miss mini. Hoewel ik eerlijk moet bekennen dat de score bij de laatste bestelling iets lager was dan in het najaar, zaten er nog steeds een paar hele fijne items bij. Waaronder dit jurkje.

Mensen die mij al langer kennen of volgen, weten dat ik in het begin om het hardst riep dat ik geen meisje meisje van Annabel zou maken. Niet te veel jurkjes, rokjes en roze. Dat dat faliekant is mislukt is geen verrassing. Er is geen kleur die haar zo mooi staat als roze (bij voorkeur oudroze en niet te hard) en daarom is dit jurkje één van mijn winter favorieten. De legging is van Tiny Cottons en kocht ik in de sale bij ons op het dorp. Haar luipaard stappers eronder en ze is verzekerd van een keer of honderd ‘kind wat ben je toch knap’ die dag.

Back to the 60’s
Als ik oma echt helemaal wild wil krijgen, moet ik Annabel een flared broekje aan doen. Ze had al eerder een rib variant in licht roze, maar toen dat een beetje een hoogwater flared begon te worden, werd het tijd voor een nieuwe. Papa zijn voorliefde voor zwarte kleding werd bekroond met een zwarte flared en uit hetzelfde Insta handmade shopje komt dit fleurige broekje. Ik vond deze broekjes al te gek, maar nu Annabel echt goed loopt, staat het helemaal fantastisch. De trui is van H&M en wat mij betreft het ultieme bewijs dat maten in kinderkleding niet te vertrouwen zijn. Deze maat 80 is nog steeds meer jurk dan trui, terwijl ze in andere merken middenin maat 86 zit.

Anyway, een lekker vrolijk setje voor een zonnige winterdag. De schoentjes zijn opnieuw van ShoesMe. Tweedehands gekocht via marktplaats. Alleen gebruikt ter decoratie (want met deze maat loopt de helft van de kinderen nog niet) dus nog niet uitgezakt of ingelopen, maar wel iets sympathieker geprijsd dan in de winkel. Uitstekende paartje ‘voor erbij’ (lees: in plassen stampen en op de opvang spelen) dus.

You are my sunshine
Eén van mijn favoriete kleuren voor Annabel is geel. Grappig, want als ik het zelf draag zie ik eruit of ik een week niet geslapen heb. Maar bij Annabel past het. Het is vrolijk en gezellig, net als haar kamertje en haar karakter. Deze trui van Mini Rodini had ik normaal gesproken nooit gekocht, want de prijs zonder korting was € 80,00.

Waarschijnlijk had mijn lief me terug naar de winkel gestuurd als ik dat voor één trui had betaald (die over een half jaar niet meer past). Maarrr, dankzij de final sale bij een prachtige kinderkledingwinkel bij ons op het dorp, kon ik hem met een gerust hart kopen. Nu is het echt één van m’n lievelings. Niet in de laatste plaats omdat de hals zo mooi hoog is en het materiaal echt zo mooi en zacht. Het liefst combineer ik hem met een grijs tule rokje van de Wibra en een vrolijke maillot met wasbeertjes van de Hema. Allebei de schoentjes staan hier prima onder, dus kiezen we afhankelijk van de activiteit.

Sweater weather
Toen we december naderden keek ik uit naar dikke truien, grove breisels en zachte wolletjes. Helaas bleef de gemiddelde temperatuur hoog genoeg voor t-shirts en leggings. Maar voor die zeldzame koude dag kocht ik toch deze dikke, warme trui van de Zara. De hals sluit mooi hoog, maar verder is het een lekker baggy model. Hij is zo zacht dat ik het liefst heel de dag met haar knuffel in deze trui. De roosjes maken hem leuk te combineren met dit rode zebraprint (woehoe dierenprint) broekje van Sproet&Sprout. Een mooie, smalle pasvorm en zulke fijne kwaliteit.

Stoer, maar toch lief en daarom één van mijn favorieten van dit seizoen. Bij voorkeur gecombineerd met de luipaard schoentjes (want: dierenprint) maar bij het buitenspelen gaan de witte eronder.
Net als in het najaar is er niet één merk wat de boventoon voert. Ik houd van koopjes, dingen niet perse als setje verkocht zijn en vooral een beetje variatie. Als jet het mij vraagt is dat deze ronde toch best wel weer gelukt.

Ben benieuwd of ik ooit zo enthousiast zal worden van mijn eigen kleding als van die van Annabel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s