Outfit favorieten voor het najaar

Toen ik net zwanger was, en me bijna dagelijks verlekkerde op nieuwe collecties, jurkjes, haarbandjes en andere schattige meisjes kledij, riep ik om het hardst dat het van de zotte was om tientallen euro’s uit te geven aan kleding die twee of drie maanden wordt gedragen. Onze dochter kon het prima af met Zeeman, Wibra en Hema kleding en dan was die laatste al duur zat.

Hoewel bovengenoemde inderdaad goed vertegenwoordigd zijn in Annabel haar kast, is de lijst met fijne merkjes vele malen langer dan dat. Verrassend genoeg ben ik een stuk enthousiaster als het gaat om het kleden van mijn dochter dan wanneer het mijzelf betreft en krijg ik regelmatig vragen waar bepaalde kledingstukken vandaan komen of complimentjes over hoe ze eruit ziet.

Met een verse najaar garderobe in Annabel haar kast, leek het me leuk om mijn vijf favoriete outfits met jullie te delen. Flatlays zijn mijn ding niet, maar als je het mij vraagt zijn dit echt setjes om verliefd op te worden. Kijk je mee?

IMG_20191027_122824

Casual
Dat Annabel nog steeds een ukkepukkie is, blijkt wel uit de opgetrokken wenkbrauwen die we krijgen als we zeggen dat ze de veertien maanden gepasseerd is. Ze draagt nog maat 74/80 en in haar schoenmaat is nog amper wat te vinden. Gelukkig zijn er hele fijne merkjes voor mini meisjes. Koko Noko is favoriet. Met de mooie, smalle bovenkleding kan ik tenminste een maat kiezen die in de lengte en de breedte goed is en niet op één van beide enorm afwijkt.

Ook Tumble ’n Dry is een goed merkje voor onze kleine Annabel. Deze stretch jeans is wat aan de lange kant, maar die slaan we wel om. Hij sluit mooi aan (niets zo lelijk als zo’n openstaande jeans, bij volwassenen én kinderen) en doet niets af aan Annabel haar bewegingsvrijheid. Jeans en trui, mama’s favoriet voor zichzelf, maar ook erg leuk bij miss mini.

IMG_20191027_121518

Party outfit
Van dit setje word ik zo blij. Maillots met twee verschillende benen zouden in alle kleuren en maten beschikbaar moeten zijn. Deze van Noppies vinden we zo leuk, dat we hem nog een keer in een maatje groter hebben gekocht zodat ze hem langer kan dragen. Het tule rokje is van de Wibra. Als kraamcadeau gekregen, maar nu past hij dan eindelijk. Het roze shirtje van Your Wishes met bijzonder waarheidsgetrouwe opdruk sluit mooi aan en blijft mooi, hoe vaak hij ook gewassen wordt.

IMG_20191027_115428.jpg

Knuffelmeisje
Ieder seizoen brengt Hema dit jurkje in een paar kleuren uit en iedere keer sta ik weer te dubben voor het schap welke ik moet kopen. Ik vind het zó schattig staan, zo’n uitlopend rokje met zo’n lekkere pamperkont eronder. Het staat lief en meisjesachtig, is lekker knuffelbaar en super makkelijk. Maillotje eronder en klaar. Die is trouwens ook van de Hema.

IMG_20191027_122542

Stoere mini
Tuinbroeken, you hate them or love them. Ik vind ze fantastisch, zeker bij hele kleine mensjes. Deze van Zara heeft een leuk printje aan de binnenkant. Helaas zie je daar niet zo gek veel van, want de nonchalante look met één bretel los, kan binnen no time rekenen op een losse broek. Dus dragen we hem gewoon vast. Het shirtje is van Koko Noko. Zoals gezegd, deze pasvorm doet het heel goed voor ons smalle meisje. Het stofje is lekker glad en de roze letters op het shirt kleuren precies goed met de broek.

IMG_20191027_130722

Annabel pantervel
Dit is mijn favoriete broekje in Annabel haar kast. Ja, 80% van alle baby’s heeft iets van dit stofje in de kast liggen. De originaliteitsprijs winnen we er niet mee, maar er is natuurlijk een reden dat dit printje zo populair is. Het combineert makkelijk met onze lievelingskleurtjes, geel en oud roze, en de pasvorm doet het goed voor Annabel. Hij is van Little en Cool en wordt met de hand gemaakt. Leuke afwisseling met stenen winkels en grote merken.

Het truitje is helaas nog wat aan de grote kant, maar doet het als baggy zondagse trui best prima. Hij is van Your Wishes en een goede reden voor Annabel om een beetje te groeien deze winter. En die kleur! We zijn dol op geel voor onze zonneschijn.

IMG_20191027_131008

Pretty in pink
Zoals gezegd, dit Little and Cool broekje combineert ook heerlijk met oud roze. Het witte truitje was een kraamcadeau en lag al bijna een jaar in de kast. Hij is van de Wibra en nu past hij eindelijk en stomtoevallig lijkt het door het panterprintje in de ster, net een setje met de broek.

Het oud roze vestje van de Zara maakt het af. Ik ben dol op die vestjes en heb ze tot nu toe in alle maten wel in een kleurtje in de kast gehad en ik vermoed dat dat de komende maten ook wel zo zal blijven.

 

Zoals je ziet heb ik niet één vaste winkel om te kopen, maar heb ik wel de voorkeur voor bepaalde merken. Omdat ze mooi blijven, leuke kleurtjes of printjes gebruiken of omdat ze goed passen bij Annabel haar smalle postuur. Het kan natuurlijk zomaar zijn dat dit bij de volgende shopsessie weer verandert, maar ach… dat is dan meteen reden voor een nieuwe blog.

 

Wat is jouw favoriete winkel of merk om te shoppen?

Een gedachte over “Outfit favorieten voor het najaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s