Twee violen en een trommel en een fluit

Aankomende zondag wordt onze lieve Annabel één. Een mijlpaal die wat mij betreft nog wel wat langer op zich had mogen laten wachten, maar daar dacht vriendje tijd anders over. We begonnen net te wennen aan het leven met een baby en zo ruilde ze haar gekraai in voor heuse woordjes en haar kruipmoves voor voorzichtige stapjes langs de bank. Om over de rest van haar ondeugende capriolen maar te zwijgen. Onze bijna dreumes is een ware avonturier en zelf lijkt ze haar nieuwe features met de dag interessanter te vinden.

Bij een verjaardag hoort uiteraard een feestje en laten wij daar nu dol op zijn. Waar onze feestjes doorgaans gevierd worden met veel eten, de nodige flessen bier en glazen wijn, en doorgaan tot in de late (soms vroege) uurtjes, wordt miss mini haar feestje heel degelijk op zondagmiddag gevierd. Tussen de slaapjes door, onder het genot van koffie, thee een taart. De uitnodiging versturen we uit duurzaamheidsoogpunt via de app en niet per post. Lekker geitenwollensok, past helemaal bij ons nieuwe imago. Uitnodiging: check.

Natuurlijk begint het allemaal met wie er worden uitgenodigd. Opa’s en oma’s – vanzelfsprekend, ooms en tantes – zowel de bloedverwant als de aangenomen variant, en uiteraard goede vrienden. Helaas voor Annabel valt haar verjaardag middenin de zomervakantie en bivakkeert de helft van de genodigden in zonnige oorden op de grote dag. Maar dat mag de pret niet drukken. De thuisblijvers zijn bijna allemaal van de partij. Visite: check.

Eten is altijd een goed idee, maar op een verjaardagsfeestje zeker. Met als hoogtepunt natuurlijk de taart! Twee weken terug deden we fruitige variatie op de cakesmash. Met onze achtertuin als decor, mijn huis-tuin-keuken camera als goedkoop alternatief voor een fotograaf en een joekel van een watermeloen om te ‘smashen’. Voor een mini meisje wat geen melk mag en geen suiker krijgt, vonden we een cakesmash wel een beetje gek. Gelukkig genoot ze met volle teugen van de watermeloen waar ze naar hartenlust van mocht smullen en dat leverde prachtige foto’s op voor haar verjaardagstaart. Lekker van de Hema. Ook hier een vinkje.

Wanneer je de gemiddelde checklist voor een kinderfeestje naloopt, zal in de meeste gevallen de versiering in de top drie staan. Ballonnenbogen, confettikanonnen en vlaggenlijnen zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog en ieder thema dat je maar kunt verzinnen. Hoewel het prachtige plaatjes oplevert, komt ook hier de bomenknuffelaar in ons naar boven en besluiten we geen plastic versiering voor eenmalig gebruik aan te schaffen. In plaats daarvan kiezen we voor een mooie stoffen vlaggenlijn die we hopelijk wat langer kunnen gebruiken en een papieren variant die we kregen in de kraamweek en gebruikten voor de meloen smash. Misschien niet het kleurenspektakel wat je op de gemiddelde kinderverjaardag aantreft, maar met zo’n vrolijk meisje heb je al die opsmuk toch niet nodig. Dus, versiering: check.

Heeft ze al wensen? Om de meeste gestelde vraag na het ontvangen van een uitnodiging maar op voorhand te tackelen, plaatsten wij het linkje naar digitale lijstje op de uitnodiging. Heel veel meer dan een slok melk of een hap meloen heeft miss mini natuurlijk niet te wensen Maar ze is er eens even goed voor gaan zitten en heeft een prachtig lijstje met cadeaus samengesteld. Of hier gehoor aan gegeven wordt valt nog te bezien, maar dan hebben we het in ieder geval geprobeerd. Haar cadeau van papa en mama staat al een paar weken te schitteren op haar eigen slaapkamer. Vermoedelijk is dit het eerste en enige jaar dat we daar cadeaus kunnen stallen tot de festiviteiten. In ieder geval, cadeaus: check.

Al met al mini checklist voor een lief mini meisje. En hoewel deze afgelopen weken makkelijk door hadden gekund voor herfst- in plaats van zomervakantie, zijn de vooruitzichten voor de komende week op zijn zachtst gezegd zomers te noemen. Met een beetje geluk vieren wij de eerste verjaardag van onze little miss sunshine in een zon overgoten tuin.

Het lijkt er dus op dat alles en iedereen er klaar voor is.

Iedereen behalve mama.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s