Leuk voor later

Eén van de wensen voor Annabel haar kraamfeest, was een herinneringenkist van hout. Een mooie plek om te beginnen met tastbare herinneringen sparen en, als je het mij vraagt: het staat een stuk mooier dan zo’n plastic curverbak.

Wij kregen een prachtige uitvoering met Annabel haar geboortekaartje van mijn schoonzus en zwager. Inmiddels begint de kist al redelijk vol te raken, dus ik vrees dat er binnenkort nog eens streng naar de inhoud gekeken moet worden. Maar de volgende dingen bewaren we sowieso:

Echofoto’s
Nog voor er überhaupt babyspullen waren om te bewaren, was er het mapje met echofoto’s. Zowel die van de reguliere controles als de 3D echo met 28 weken. Het is zo grappig om Annabel haar gezichtje nu echt te herkennen in die foto’s. Ook de DVD met de 20-weken echo en de 3D echo zit erbij. Het is geen DVD om op te zetten met een fles wijn en een toastje erbij, maar wellicht bekijken we of zij hem nog eens.

Haar eerste pakje
Het was het voorjaar van 2018 toen wij op Texel een boetiekje met babykleding binnenliepen en ik op slag verliefd werd op een zoet grijs met licht roze pakje van Feetje. Vriendlief vond het wel een beetje duur (in dat opzicht is er weinig veranderd) maar we kochten het toch. In de maanden die volgden heb ik het pakje wel honderd keer in m’n handen gehad. Wat een gek idee: als dit setje gedragen wordt, zijn wij papa en mama. En het dragen deed ze. We kochten het wat ruim en mevrouw heeft het bijna drie maanden kunnen dragen. Z’n geld meer dan waard en nu netjes opgeborgen in de herinneringenkist.

Geboortekaartje
Tientallen mails over en weer. Lettertype aanpassen, toch maar een ander kleurtje. Met of zonder strikje? Ik werd enigszins voor gek verklaard dat ik op de helft van de zwangerschap al begon met de voorbereidingen voor het kaartje, maar ik bleek de tijd nodig te hebben. De hormonen deden nog een schepje bovenop mijn toch al flink aanwezige perfectionisme. Gelukkig was de immer geduldige Meneer Vogel niet zo snel onder de indruk en wist zij uiteindelijk, na een proefdruk of drie, het perfecte kaartje af te leveren. Inclusief zelf ontworpen sluitzegel. Wat was ik trots. En natuurlijk nog duizend keer trotser toen het exemplaar met de gegevens van onze Annabel binnen kwam. Die mag dus niet ontbreken in de doos met herinneringen.

Speenkoord
In mijn verlof bracht ik hele dagen kralen rijgend door. Ik maakte cadeautjes voor anderen, maar ook allerlei matching toestanden voor onszelf. Wagenspanners, een babygym en uiteraard het speenkoord met haar naam. De wagenspanner werd redelijk intensief gebruikt, maar kleine Annabel liet zich niet foppen met een speen. De eerste maanden pakte ze hem nog wel, maar toen was het gedaan. Zodoende belandde het speenkoord vrij snel in de kast. Nu is hij veilig opgeborgen in de herinneringenkist. Een herinnering aan mijn creatieve uitspattingen en dat handjevol keren dat dat zoete Bibs speentje miss mini kon kalmeren.

De geboortepost
Wat een ongelooflijke berg kaartjes kregen wij na de geboorte van Annabel. Vrienden, familie, buren, maar ook mensen waarvan je het niet verwacht, zoals oud-collega’s of vrienden van drie levens geleden, allemaal hadden ze de moeite genomen ons te feliciteren. Wat een feestje iedere dag om die gezellig gekleurde enveloppen op de mat te zien liggen. Onlangs heb ik ze allemaal nog een keer gelezen en ik werd daar zo blij van, dat ik vind dat Annabel dat ook moet kunnen. Dus hebben we ze allemaal bewaard. Overigens heb ik mijn zinnen gezet op een mooie bewaarenvelop van Willik. Maar voor nu nog wel in de kist dus.

Kraamweekboek
Hoewel valt te betwijfelen of Annabel belangstelling zal hebben voor hoe mijn temperatuur werd opgenomen, de dag na haar geboorte, vind ik dat boek te bijzonder om weg te gooien. De bevindingen van onze fantastische kraamzorg omtrent mijn gezondheid staan hier in, maar ook Annabel haar gewichten en bijzonderheden. Die week is als een soort waas aan me voorbij gegaan, dus ik vond het fijn om dat later nog eens terug te lezen. Als Annabel een beetje op mij lijkt, zal ze blij zijn dat we dat boek hebben bewaard.

Baby shower boekje
Tijdens mijn babyshower kreeg ik een prachtig boekje waarin een foto zat van mij met alle lieve dames die op de shower aanwezig waren. Op de achterkant stond een wens voor de kleine ukkepuk en werd geraden wat de naam en het gewicht en de lengte bij geboorte zou zijn, er waren zelfs twee dames die een naam goed hadden geraden. Niet haar roepnaam weliswaar, maar toch. Ik heb dat boekje nog regelmatig doorgebladerd, het is een mooie herinnering aan een fijne middag. Het moet mooi zijn voor Annabel om te zien hoe geliefd ze was, nog voordat ze geboren was. En om te zien in wat voor staat en op welke feestjes haar moeder op de foto stond.

Heb jij veel bewaard van de baby tijd van je kindje? En doe je dat ook in een special kist of berg jij het anders op?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s