Spring is in the air

Zo, om maar effe lekker een open deur in te trappen: wat een weertje he, afgelopen weekend? Deze enorme geluksvogel en haar lief hadden net de tuin af en daar verscheen ineens die koperen ploert aan de hemel. Combineer dat met vijf (bijna) lege dagen in de agenda en een mini vakantie was geboren.

Er zijn weinig dingen die ik liever doe dan vakantie vieren. Bij voorkeur met een lekker zonnetje en weinig verplichtingen. Hapje hier, drankje daar. Lange avonden met spelletjes, cocktails en gesprekken die uren duren, over alles en niets. Skinnydippen in het holst van de nacht en je bij het ontbijtbuffet realiseren dat je die laatste twee kleurrijke drankjes beter had kunnen laten staan.

Een beetje over een boulevard slenteren en souvenirs kopen die het thuisfront vervolgens achterin een kast mikt. Om je voor te nemen dat volgend jaar niet meer te doen. Wetende dat ik ook dan weer met een tas sleutelhangers, bieropeners en allerhande prullaria op Schiphol land. Want stiekem vind ik zulke dingen gewoon veel te leuk.

Aangezien de volgende echte vakantie nog even duurt, kozen we voor de meubelboulevard als tussenoplossing. Niet voor souvenirs voor achterin de kast van de familie, maar voor tuindecoratie. Met een heel arsenaal aan tropische vogels op kussens, tuinposters en hangers, heeft onze tuin inmiddels wel wat weg van Avifauna. Maar zonder lange vliegreis of bijbetalen voor een veel te zware koffer, hadden wij toch ineens een berefijn vakantie gevoel in onze eigen achtertuin.

Dus zo lagen we dit weekend languit op onze heerlijke loungebank terwijl miss mini lag te kirren in het gras. De speakers vanuit de woonkamer vertelden ons dat een zonnige Pasen aanstaande was. Een extra fijne toevoeging aan dit weekend was de Album Tweedaagse van Radio 2.

Nu heeft Radio 2 sowieso de voorkeur bij ons thuis omdat je nog eens een lekkere oude klapper hoort en niet veertien keer per dag dezelfde foute autotune kermis hits. Maar met zulke dagen genieten we nog een beetje extra. Niet in de laatste plaats vanwege alle herinneringen die de revue passeren bij de zorgvuldig gekozen plaatjes. Garantie voor een dikke trip down memory lane, dat is een ding dat zeker is.

Zo gingen we van onze eerste vakantie, naar onze eerste kus (niet persé met elkaar) en mijmerden we weg bij jeugdliefdes, voetbalkampen en zwoele zomeravonden. Van mijn liefdesverdriet bij Santana, naar stapavondjes met Guus Meeuwis. De potjes Yahtzee en de geur van de barbecue maakte dit lente geluk compleet.

We proosten nog een keertje, knuffelden ons kleine meisje plat en keken verliefd en voldaan naar de tuin, elkaar en Annabel. Hopelijk volgen er nog veel meer van dit soort weekenden, tot we toe zijn aan onze volgende vakantie. Vermoedelijk zal het daar van skinnydippen niet komen maar aan nachtelijke activiteiten hebben we momenteel geen gebrek, dus zo erg is dat misschien niet.

In tegenstelling tot de gemiddelde cocktail, kan mijn koffie momenteel onbeperkt aangevuld worden.

Ach, iedere fase z’n charme, zullen we maar zeggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s