De blote billen van Katja

Uit de oude doos. Oorspronkelijke datum van delen: 11 mei 2017

Wat heb ik me de afgelopen week verbaasd over alle hysterie rondom GeenStijl en Dumpert. Schijnbaar zijn er heel veel mensen die vinden dat daar dingen gezegd en geschreven worden die niet gezegd en geschreven mogen worden. Of die niet naast een belastingdienstreclame mogen staan. Dingen die respectloos, denigrerend en onfatsoenlijk zijn naar vrouwen. Voer voor feministen. Een halt tegen het seksisme.

Katje Schuurman laat als protest een kiekje van haar derrière schieten en uit alle hoeken en gaten van het land verschijnen mensen met een mening. ‘Boeee’ aan alle GeenStijl ventjes. ‘Hoe dúrven ze, al die Dumpert knulletjes.’

Lezen die vrouwen wel eens reacties onder een gemiddeld Linda. bericht? Scrollen zij wel eens langs een Viva thread?

Zouden al die mensen zich bewust zijn van het feit dat vrouwen onderling je met gemak het schaamrood op de kaken toe kunnen brengen? En niet op een spannende, quasi sexy manier.

Slanke vrouwen zijn gratenbalen, botten zijn voor honden en niet voor mannen. Volle vrouwen zijn onsmakelijk. Ben je dankzij een loeizware operatie niet meer zo zwaar? Dan ben je zwak omdat je het niet op eigen krachten kunt.

Moeders die werken zijn slechte moeders en de hedendaagse pubermeisjes ondankbaar en ordinair. Vrouwen worden uitgemaakt voor dom, lui en sletterig. Door wie? Door vrouwen! Ze fatshamen, slutshamen en Joost weet wat voor varianten op dit walgelijke woord er nog meer bestaan.

Eva Jinek roept op tot een boycot, maar schuwde een aantal weken geleden in haar talkshow niet Patricia Paay te ridiculiseren in een ‘grappig’ filmpje. Diezelfde Patricia waarmee ze nog geen maand eerder aan tafel zat en waarnaar ze zo begripvol knikte dat mensen zo gemeen kunnen zijn.

Social media is een beerput, gevuld met vrouwelijke, anonieme schreeuwers die geen seconde stil staan bij het kwaad dat hun woorden kunnen aanrichten. Onder een bericht van een jongedame die op zoek is naar een relatie, posten vrouwen reacties als ‘je moet als man wel een lage standaard hebben om het daarop te kunnen’ en ‘ik hoop maar dat ze lief is, want van haar looks moet ze het niet hebben’.

Over een topless Miley Cyrus op het strand wordt gezegd dat het wel haar broertje moet zijn. Want vrouwen met kleine borsten zijn schijnbaar geen vrouwen. Volgens vrouwen.
Hoe kunnen wij als vrouwen klagen dat mannen respectloos naar vrouwen zijn, als we niet eens respectvol naar elkaar kunnen zijn?

Begrijp me niet verkeerd: ik ben geen fan van de wijze waarop vrouwen doorgaans over de tong gaan bij GeenStijl. En als Katja Schuurman het verschil kan maken in deze discussie, juich ik dat van harte toe.

Maar als het eerste negatieve commentaar over diens blote kont bij een vrouw vandaan komt, moeten we misschien eerst de hand in eigen boezem steken.

Ongeacht de cupmaat.

 

 

Disclaimer: de billen in de kopafbeelding zijn niet die van Katja, maar van een stockfoto model.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s