Creatief met Corona

Boys3Life voor Mamabel

We zijn het er denk ik allemaal over eens dat Corona meer met zich meebrengt dan alleen het virus zelf. Er gebeuren nare dingen, rare dingen, maar gelukkig ook mooie dingen. Mensen gaan goed op elkaar letten en er worden boodschappen gehaald voor iemand die dat zelf even niet kan. En ik zie allemaal prachtige knutsels voorbij komen. Soms voor een bekende, maar vaak ook voor bijvoorbeeld een verzorgingstehuis. Die creativiteit vind ik mooi.

Zelf ben ik niet meer zo creatief aan het knutselen. Of eigenlijk, ik heb er geen tijd voor. Ik maak er geen tijd voor, dat is beter gezegd. Na een dag werken, met de kinderen sjouwen en alle sociale verplichtingen in het weekend heb ik er simpelweg de puf niet meer voor. Dan kruip ik liever op de bank met een serie of de playstation, of ik maak een legpuzzel. Maar goed, nu komt er ineens tijd beschikbaar die ik eerst niet had. Een van de voordelen van deze corona crisis zullen we maar zeggen.

Crea kerst
Vroeger knutselde ik heel veel. Vooral wanneer ik bij mijn Pake en Beppe, opa en oma in het Fries, was. Mijn Beppe knutselde altijd haar eigen kerstkaarten, maakte de mooiste sjaals en borduurde met gemak een heel schilderij aan elkaar. Dus ik maakte vrolijk kaarten mee, breidde een sjaal voor Pake en borduurde heel wat boekenleggers samen. Prachtig vond ik het!

Soms zou ik die creativiteit wel weer eens terug willen. Aan de andere kant, ik denk dat mijn creativiteit er nog wel zit alleen uit het zich anders. Wanneer ik een oplossing moet bedenken voor een vraagstuk op mijn werk. Of bij het inrichten van ons nieuwe huis. En gewoon in hoe ik het dagelijks leven inricht. Creativiteit zit in meer dan in knutselen, hoewel knutselen wel een van de vrolijkste uitingen is in mijn ogen.

Wie weet
Zoals jullie op de Instagram van Mamabel kunnen zien is zij creatief, ik kijk altijd met bewondering naar de creatieve knutsels die voorbij komen. In deze tijden van corona lijkt dat een extra niveau te krijgen, heel tof om te zien. Zo ver gaat mijn creativiteit nog niet. Het blijft bij een kaartje schilderen of samen met de oudste brieven schrijven naar famillie.

Maar goed, wie weet.

Als deze crisis nog langer duurt ga ik misschien wel weer zelf kerstkaarten knutselen.

Een gedachte over “Creatief met Corona

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s