Kijken, kijken, gratis

Uit de oude doos. Oorspronkelijke datum van delen: 23 februari 2013

Vandaag ben ik met een vriendin naar de 9 maanden beurs geweest. De RAI, of tenminste een gedeelte hiervan, is voor deze gelegenheid omgedoopt tot mommy-to-be walhalla. Van über hippe buggy’s, tot kekke draagdoeken en schattige kleertjes in overvloed, je vindt hier alles wat met de komst van je koter te maken heeft.

Nu heb ik een flink gat in mijn hand en heb ik ook hier de flappen enigszins laten wapperen, maar dat stopte gelukkig bij de kleertjes (neen, niet voor mijzelf, maar voor mijn net bevallen vriendinnetje).

Maar, een beurs zou geen beurs zijn als er niet de nodige dingen uitgedeeld zouden worden. Je kon je kont niet keren of ze stonden ergens te zwaaien met coupons, kortingsbonnen en meer van dat soort ongein. “Vul je naam in, win een fopspeen.” “ Laat je telefoonnummer achter, krijg een spuugdoek”. Ik kreeg even een flashback naar het programma ‘Extreme Couponing’ en dacht bij mezelf, het kan in Nederland dus ook!

Het is werkelijk niet te geloven wat mensen doen om dingen te krijgen. Nederlanders gierig? Ik weet het niet. Hebberig? Ja! Hoor ik daar ook bij? Absoluut. Zelfs zonder baby op komst.

Uiteraard draait een beurs niet op uitdelen. Eenmaal thuisgekomen, blijkt dat het grootste gedeelte van de tas is gevuld met oude magazines en proefverpakkingen van dingen die je toch niet gebruikt. In mijn geval niet gek, ik ben immers niet in verwachting. Maar die mini verpakkingen shampoo zijn zelfs te klein om de krullen van je kersverse baby in te soppen.

Maar naast al dat uitdelen, zie je tussendoor toch nog zat hebbedingetjes die je op een dag zomaar nodig zou kunnen hebben. Of cadeau zou kunnen doen. Of maar gewoon kunt hebben liggen.

Gevoelig voor alles waar aanbieding op staat, wil ik toch bij iedere stand even kijken. Met drie tassen vol verlaat je dan uiteindelijk de beurs. De standhouders van de rotzooi af en wij een lege portemonnee. Kassa.

Nadat we de complete beurs hadden rondgedrenteld gingen we verhit en uitgeput op zoek naar de uitgang. Op de trap kwam er nog een drukke tante in een turnpakje, dat net een maatje te klein was, voorbij gestuiterd. Verkeerde afslag genomen op de huishoudbeurs waar ze work-outs stond voor te doen. Halverwege de trap riep ze ons toe “Twee keer per dag de trap op en af, blijf je lekker fit van”.

Die tip pakten we toch maar mooi even mee.

Gratis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s