Opgeruimd staat netjes

Sinds Annabel er is, ziet mijn vrije tijd er heel anders uit dan vroegâh. Hapjes en drankjes buiten de deur, zijn veranderd in snaaien op de bank en concerten en festivals zijn grotendeels vervangen door series kijken, op de grond liggen met Annabel en haar speelgoed en een beetje keuvelen, in en om het huis. Een vrijetijdsbesteding die me uitstekend bevalt, hoewel ik mijn voornemen om wat meer te lezen nog steeds moet waarmaken.

Maar soms krijg ik ineens de kolder in mijn kop en bedenk ik me wat ik eigenlijk nog allemaal gedaan wil hebben. Dan schieten er dertig potentiële blog onderwerpen door mijn hoofd, wil ik Annabel haar te kleine kleding verkocht hebben en haar foto’s gesorteerd en opgeslagen. Ontdek ik op Pinterest nog een reeks niet geprobeerde gerechten, twintig verschillende peuterbedden, garderobekasten en behangetjes voor op miss mini haar nieuwe kamer en zevenentwintig dromerige quotes die inspiratie geven tot nieuwe tatoeages.

Lijstjes
Op zulke momenten slaat mijn hoofd op hol en weet ik niet waar ik beginnen moet. Er zit dan niets anders op dan een oldschool lijstje maken en van boven naar beneden aan de slag te gaan.

Koekjes bakken van die vijgen die al te lang in de koelkast staan. Niet veel werk, kan tussen de bedrijven door. Check. Kaartje sturen, voordat de mini in kwestie geen newborn meer is, ook al niet veel werk. Check. Het zijn zulke dingen die lekker zijn om mee te beginnen omdat je vol enthousiasme kunt gaan strepen. En dat motiveert me om (het gros van) de lijst afgewerkt te hebben voor het weekend voorbij is, zonder dat m’n lief en lieveling me ongezellig vinden. Gastblog afmaken en indienen, pan soep maken voor in de vriezer, agendavoorstellen doen naar vrienden die we al een eeuwigheid niet hebben gezien: check, check, check. En door.

Foto’s
Dat ik graag (veel) foto’s maak kan niet echt een verrassing zijn. Maar om te voorkomen dat ik over tien jaar een miljoen miljard foto’s heb, in precies nul categorieën en even zoveel albums, probeer ik zo nu en dan een beetje orde te scheppen in de chaos. Annabel heeft voor haar eerste jaar twee prachtige albums, een paar duizend foto’s op mijn laptop en een back-up op de harde schijf. Maar toen er laatst brand in de wijk was, bedacht ik me dat al die dingen in een brand even snel verloren zijn en er dus een andere oplossing moest komen.

Dankzij mijn lieve vader en zijn familie abonnement voor Office, heeft Annabel nu 1TB geheugen op haar eigen e-mailadres. Ik ben stiekem wel benieuwd hoe lang het duurt om die vol te krijgen, maar dan is aan mij tenminste niet de taak om te kiezen welke foto’s verwijderd moeten worden en welke niet. Dat mag ze lekker zelf doen over een jaar of tien.

Oude kleding
Ook de bakken waarin Annabel haar oude kleding zich bevond, begonnen steeds verder uit te puilen. Dus haalden we op een druilerige zondag (daar hebben we er zat van, tegenwoordig) alles naar beneden en kiepten de bakken op de tafel. Houden, kledingcontainer, doneren, verkopen. Dat werden de stapels. Neutrale kledij en all-time favorites naar zolder, spullen met vlekken of gaten weg en alles wat nog wel mooi, maar niet meer voor ons is, verdelen over weggeven en verkopen. Met een beetje pijn in mijn hart weliswaar, maar wat ruimt dat lekker op. Rompertjes, jurkjes, shirtjes, vestjes. Miskopen, lievelingsoutfits en talloze ‘Ahhh, weer je nog toen ze dit aan had’ momentjes. De stapels groot, de bakken leeg en mijn hoofd weer een beetje verder op orde. En onze lieve Annabel een Avontura abonnement rijker, dankzij de opbrengst van haar kleding.

Eind in zicht
Zo verschenen op de to-do list steeds meer strepen en in mijn hoofd steeds meer ruimte. De, voorlopig, laatste stap was Mamabel aan een make-over onderwerpen. Het feit dat je nu mijn laatste blog leest, betekent dat ook dat is gelukt en ik niet per ongeluk mijn naslagwerk van de afgelopen anderhalf jaar heb verwijderd. Want daar stond helaas geen kopietje van in de cloud.

Dat komt dus meteen bovenaan mijn nieuwe lijstje.

 

 

 

 

2 gedachten over “Opgeruimd staat netjes

  1. Leuk geschreven weer, en de gastblog is ontvangen 😉 . Wij hebben tegenwoordig een Google Drive abonnement, want de foto’s waren niet meer op te slaan op alleen onze telefoons enzo.. ik moet nog wel beginnen aan de albums 😦 .

    Like

  2. Thanks lady. Dat is ook slim. Ik moest echt een back-up hebben, de gedachte aan alle foto’s die ineens kwijt zouden zijn, deden me toch een beetje panieken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s